Кметът на Велико Търново Даниел Панов беше преизбран за трети

...
Кметът на Велико Търново Даниел Панов беше преизбран за трети
Коментари Харесай

Кметът на Велико Търново Даниел Панов беше преизбран за председател на НСОРБ

Кметът на Велико Търново Даниел Панов беше избран отново за трети мандат за ръководител на Управителния съвет на Националното съдружие на общините в Република България за мандат 2023 – 2027 година, съобщи Българска телеграфна агенция гласуването на 37-ото Общо заседание на Националното съдружие на общините в Република България (НСОРБ) беше скрито.  
 
За председателското място имаше две кандидатури, тази на кмета на Община Велико Търново и на кмета на Община Елин Пелин Ивайло Симеонов. 
 
Кметът на Община Поморие Иван Алексиев разгласи резултатите от тайното гласоподаване. Общо гласувалите делегати са 328, има четири недействителни гласа. Алексиев изясни още, че с цел да бъде определен ръководител, е трябвало да има 163 гласа. Даниел Панов е получил 247 гласа, а съперникът му - 77 гласа. 
 
Даниел Панов има просветителна степен магистър, компетентност " Машинен инженер ", приключил е Национален боен университет " В. Левски ”. Той е и с просветителна степен магистър, компетентност " Публична администрация " от ВТУ " Св. св. Кирил и Методий ". Има докторска степен по отбрана от бедствия и повреди, Национален боен университет " В. Левски ".
 
В интервала 1989 – 2002 година е военнослужещ в Българската войска, от 2002 – 2011 година е шеф на " Царевград Търнов " ЕООД. 
 
Кмет е на община Велико Търново от 2011 година. Член е на УС на НСОРБ за мандат 2011 – 2015 година Председател е на УС на НСОРБ от 2015 година. Днес е избран отново за трети мандат. 
 
Делегатите гласоподаваха и за ръководител на Контролния съвет, за това място имаше единствено една кандидатура и тя е на кмета на Община Сърница Неби Бозов, който беше подсилен с 327 гласа от общо 327 действителни бюлетини. 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР