Палестинският президент Махмуд Абас днес каза на пресконференция в саудитската

...
Палестинският президент Махмуд Абас днес каза на пресконференция в саудитската
Коментари Харесай

Палестина помоли САЩ да я спаси от най-голямото бедствие в историята на палестинския народ

Палестинският президент Махмуд Абас през днешния ден сподели на конференция в саудитската столица Рияд, че единствено Съединени американски щати могат да спрат Израел да нападна граничния град Рафах в линията Газа, като уточни, че чака нападението през идващите дни, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

" Призоваваме Съединени американски щати да изискат от Израел да спре интервенцията в Рафах, тъй като Америка е единствената страна, способна да попречи на Израел да извърши това закононарушение ", съобщи Абас по време на среща на върха в Саудитска Арабия, като уточни, че сходна интервенция, оповестена от израелски публични лица, би била " най-голямото злополучие в историята на палестинския народ ".

Израел, който в продължение на седмици заплашваше, че ще предприеме пълномащабна атака против града, за да унищожи оставащите там батальони на " Хамас ", предходната седмица ускори въздушните удари по Рафах.

Западните страни, в това число най-близкият съдружник на Израел - Съединени американски щати, настояха Тел Авив да се въздържа от нахлуване против южния град, който се намира до египетската граница и дава леговище на повече от един милион палестинци, избягали от седеммесечната израелска офанзива против по-голямата част от линията Газа.

" Въпросът за това, което ще се случи през идващите няколко дни, е какво ще направи Израел като нападна Рафах, тъй като всички палестинци от Газа са събрани там ", сподели Абас и добави, че даже " дребен удар " против града ще принуди палестинското население да напусне линията Газа. " Тогава ще се случи най-голямата злополука в историята на палестинския народ ", добави той.

Абас изрази опасения, че откакто завърши интервенциите си в Газа, Израел ще се опита да принуди палестинското население да напусне Западния бряг и да се реалокира в Йордания.

Тел Авив стартира военната си атака против " Хамас " след офанзивата против южната част на страната на 7 октомври, когато бяха убити към 1200 души, а 253 бяха взети като заложници. Оттогава са убити повече от 34 000 палестинци съгласно данни на министерството на опазването на здравето в Газа, а по-голямата част от популацията на анклава е разселена.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР