Великият психоаналитик също е имал своите странности: 1. Зигмунд Фройд

...
Великият психоаналитик също е имал своите странности: 1. Зигмунд Фройд
Коментари Харесай

9 причини защо Фройд е трябвало да се обърне към Фройд

Великият психоаналитик също е имал своите странности:

1. Зигмунд Фройд през целия си живот се страхувал от комбинацията от числата 6 и 2. Никога не отсядал в хотели, в които номерата били повече от 61, даже и да нямало по какъв начин да попадне в стая със злощастния номер. А на 6 февруари Фройд предпочитал да не излиза на улицата.

2. Друга специфичност на психолога била, че той в никакъв случай не гледла хората в очите. Избягвал го. Според една версия, точно по този начин се е появила популярната софа в стаята на психоаналитика.

3. Покрай диалозите тет-а-тет и цифрата 62, Фройд се страхувал и от оръжия и папрати. Страха от оръжия психоаналитикът считал, че се дължи на късното полово съзряване, а до аргументите за неприятното влияние на безобидните растения той по този начин и не достигнал.

4. Фройд постоянно разчита само и единствено на своето мнение и в никакъв случай не встъпвал в полемики. Той упорствал хората да го слушат пределно деликатно.

Преди сватбата си Фройд декларирал на своята бъдеща брачна половинка: „ Имам потребност извънредно от безразделното владение на нечие внимание “. По време на взаимния им живот неговата брачна половинка в никакъв случай не му пречела и абсолютно изпълнявала всичките му стремежи.

5. Бъдещият популярен психоаналитик израснал в многодетно семейство (майка му родила още 7 деца, а татко му имал две деца от предходен брак). Известно е и, че татко му е бил изключително непоколебим и наказвал за всяко нарушение.

От честите офанзиви на татко му,ч есто го спасявала неговата майка, за която той постоянно бил обичаното дете. Възможно е тази безусловна обич и идеализация да е база на теорията му за отношението на детето към родителя от противоположния пол.

6. Фройд не е имал никакъв слух и гений в региона на музиката. Затова, той мразел музиката толкоз доста, че даже избягвал заведенията за хранене с оркестри онлайн.

Въз основа на тази злост към музиката, Фройд предиздвикал сестра си да изхвърли пианото, на което тя се учела да свири с ултиматума „ или аз, или пианото “. По този метод музикалната кариера на сестра му била прекъсната.

7. Фройд употребявал кокаин, сходно на доста от неговите съвременници. В интервала от 1884 до 1887 година той провел своите научни проучвания, свързани с кокаина.

От начало бил изумен от неговите свойства: „ Изпитвах върху себе си въздействието на кокаина, който потиска възприятието за апетит, сънливостта, умората и обостря интелектуалните качества няколко десетки пъти “.

Фройд писал за вероятното лечебно потребление на кокаина за лекуване, както на физически, по този начин и на душевен нарушавания. Той считал кокаина за прелестен антидепресант. По-късно той почнал да се занимава с неговите наркотични свойства и прекатил проучванията.

8.Фройд дружал със странни другари като да вземем за пример Вилхелм Флайс, който смятал, че иам връзка сред носа на дамата и нейната половост.

9. За най-любим собствен пациент Фройд смятал самия себе си.

Източник: webmiastoto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР