Веднага след въвеждането на извънредното положение заради коронавируса у нас

...
Веднага след въвеждането на извънредното положение заради коронавируса у нас
Коментари Харесай

Няма прошка за сметките за тока

Веднага след въвеждането на изключителното състояние поради ковид у нас политици и жители надигнаха глас, че би трябвало да се замразят сметките за употребената електрическа енергия. Енергийният министър Теменужка Петкова бе безапелационна, че това към този момент не се планува.

„ Енергийният бранш е действително обвързван с националната сигурност. Твърдо застъпваме зад тезата, че най-хубавият вид е всеки един от нас да търси вид да заплати своята сметка настоящо “, разяснява Петкова пред Нова телевизия.

Тя се аргументира с това, че отлагането на сметките и съответното струпване би било по-голям дискомфорт на жителите, изключително в случай че се стигне до удължение на изключителното състояние.

Теменужка Петкова изясни, че напъните на страната са да се обезпечи непрекъснатост на доставките. И подсети на жителите, че сметките могат да се заплащат и онлайн.

„ Преустановиха се всички планови поправки. При този вид поправки се постановат и краткотрайни изключвания. В този миг, когато хората са по домовете си, би трябвало да им осигурим комфорт. Всеки един спешен ремонт ще бъде осъществен, само че плановите може да се отсрочат “, сподели тя.

Извършва се инспекция дали всички държавни институции, телекомуникационни оператори и лечебни заведения могат да обезпечат зареждане от два самостоятелни източника и един трети личен генератор. Информацията за готовността на гореизброените ще бъде подготвена до ден и по-късно ще се пристъпи към правене на наставления.

От 1 април цената на природния газ ще бъде с 40% по-ниска, по анализите на „ Булгаргаз ”. А механизмът за компенсиране към момента се разисква. „ До края на тази седмица желаеме да имаме заключителен вид ”, сподели Петкова.

По думите й и по трите значими за страната ни плана работата върви по график. „ И по Балкански поток, и по интерконектора България-Гърция продължава да се работи. До 2 април би трябвало да подпишем споразуменията за конфиденциалност по плана АЕЦ „ Белене ”. Всичко се развива в границите на упованията ”, сподели министърът.

Тя счита, че зелената договорка може да бъде забавена, само че тя ще се случи.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР