Вече месец и половина живеем в условията на извънредно положение.

...
Вече месец и половина живеем в условията на извънредно положение.
Коментари Харесай

От БЛС с позиция за мерките срещу COVID-19 и тяхното отпускане

Вече месец и половина живеем в изискванията на изключително състояние. Надяваме се допустимо по-скоро да се върнем към метода на живот преди пандемията от Cоvid-19. Това се показва в позиция на Българския лекарски съюз.

Съсловната организация е срещу неглижирането на казуса Covid-19, включително и от обществени персони и апелите за неговото подценяване. От друга страна, следим утежняване на положението на пациенти с разнообразни съпътстващи болести, утежняване на икономическата обстановка в страната, усилване на тревогата измежду популацията във връзка неналичието на вероятност.

Отменят скоро наложителното носене на маски навън. 53 са новите случая на COVID-19

БЛС приканва, при спазването на нужните противоепидемични ограничения (носенето на защитни маски, обществена отдалеченост и персонална хигиена), да се създаде съответен проект за поетапно освобождение на ограниченията с съответни периоди и връщане към най-благоприятен режим на работа и живот. В това число работата на кабинетите за извънболнична помощ за осъществяване на профилактични прегледи на лица над 18 година, грижа за пациентите от рисковите групи, надзор и усъвършенстване на лечението на пациентите с хронични болести.

Необходима е оценка на противоепидемичната успеваемост на ограниченията за ограничение на придвижването сред регионалните центрове, разходките в планината и изтъкване на обозрим период за премахването им.

Настояваме тематиката да не се политизира, тъй като БЛС изрича професионалното си мнение, без политически нюанси.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР