Вече бившият помощник треньор на Септември София Валери Божинов ще

...
Вече бившият помощник треньор на Септември София Валери Божинов ще
Коментари Харесай

Валери Божинов за бъдещето си: Ще се запиша на курс за спортен директор, а по-късно и за треньор

Вече някогашният асистент треньор на Септември София Валери Божинов ще стартира образование за работа отвън футболния терен, показа самият той за феновете на предаването " Арена спорт ".

Дни, откакто си потегли от столичния отбор от взаимност към Славко Матич Божинов разкри, че ще се запише на курсове в Италия за състезателен шеф, а по-късно и за треньор.

" Ще видя какво следва оттук насетне. Не съм мислел дали ще продължа да играя, ще върша ли бенефис и по този начин нататък. Ще се запиша в Италия на курс за състезателен шеф. Смятам да изкарам и " А " лиценз за треньор. Стъпка по стъпка не преставам да се построявам като човек и персона ", съобщи българският футболист.

Валери разкри и тайната по тази причина по какъв начин се е досетил, че България ще попадне в една група със Сърбия в квалификациите за Евро 2024, а по-късно разяснява и възможностите на тима ни за класиране на форума, както и работата на селекционера Младен Кръстаич.

" Как се сетих за Сърбия ли? Всичко е разсъдък. Силно поисквам на всички момчета и на Младен Кръстаич да се класират на Европейското състезание. България има потребност да се класира, тъй като към този момент 20 години не сме играли на огромен конгрес. Виждате, че сърбите в България виреят. Славко Матич също съумя в Септември. Те не се опасяват от нищо. Идват и ти демонстрират верния път. Надявам се Младен Кръстаич да продължи да дава път на младите ", съобщи Божинов.

Бившият български национал приказва и по тази причина какво не е съумяло да реализира неговото потомство с екипа на " лъвовете ".

" Поколението от Съединени американски щати 94 съобщи щафетата на Бербатов, Стилян, Мартин, може би и на мен. Жалко, че не успяхме да се класираме най-малко на едно международно. Бяхме длъжни да го създадем ", показа Божинов.

Накрая Валери Божинов предвижда и какво ще се случи до края на сезон в родната Първа лига.

" Надявам се Левски да спре хегемонията на Лудогорец. На правия път са. Според мен Лудогорец ще има огромна конкуренция. Да не забравяме и ЦСКА, и ЦСКА 1948, и Локомотив Пд. Това са 4-5 тима, които са доста изравнени. Надявам се в края на сезона да имаме нов първенец ", приключи Божинов.

Автор: Илиян Енев

Цялото изявление с Валери Божинов гледайте във видеото.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:
Instagram:
Фейсбук:
LinkedIn:
TikTok:

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР