Вдигат ограда около ромския квартал Свобода в Мъглиж.Съоръжението ще бъде

...
Вдигат ограда около ромския квартал Свобода в Мъглиж.Съоръжението ще бъде
Коментари Харесай

Вдигат защитна ограда в Мъглиж

Вдигат ограда към ромския квартал „ Свобода ” в Мъглиж.

Съоръжението ще бъде дълго 800 метра и 2 метра високо. То ще обхване добре махалата, която се намира покрай подбалканския път Бургас – София. Причина за подхванатия градеж са жертвите, които през последните няколко години е дало популацията на квартала, поради ненадейно излезли хора на пътното платно.

Обществената поръчка, ангажирана с активността по построяването, е спечелила старозагорска компания. На място ще бъдат сложени и камери за видеонаблюдение, с цел да се избегнат възможни обири.

„ Първо - с цел да се приключи достъпът на безстопанствени животни. Второ – с цел да се предотврати достъпът на деца без наставнически надзор, тъй като не са малко пътнотранспортните катастрофи, някои от тях приключиха със гибел. Нещо повече, това са невралгични зони и през зимните месеци тук стават много съществени снегонавявания ”, съобщи доктор Душо Гавазов - кмет община Мъглиж, съобщи Нова.

Първоначално оградата се построява в най-късата й част, в самия град Мъглиж. „ За да могат да видят и жителите на ромския квартал, че в действителност става въпрос за една естетична защитна ограда ”, добавя Гавазов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР