Вдъхновени от първия сняг за годината, решихме да ви покажем

...
Вдъхновени от първия сняг за годината, решихме да ви покажем
Коментари Харесай

25 корици, с които The New Yorker отбелязва снежния сезон

Вдъхновени от първия сняг за годината, взехме решение да ви покажем приказните снежни корици на едно от най-авторитетните списания в света – The New Yorker! То започва като седмично издание през далечната 1925 година, като обичайно всяка година отбелязва началото на снежния сезон. Въпреки че изданието се концентрира в отразяването на културния живот на космополитния Ню Йорк, то има голяма публика по целия свят, която следи с интерес както текстовете му, по този начин и фотосите и илюстрациите.

Няма актуален художник, който да не желае да попадне на корицата на списанието. Сред най-известните са Малика Фавр, Саул Щайнберг, Рик Майеровиц, Боб Стейк, Бари Блит, Арт Шпигелман, Ейдриън Томина и други И въпреки че светът към нас се трансформира с чудовищни темпове, кориците на списанието се трансфораха в институция. Те забавляват публиката съвсем цял век, като не можете да ги объркате с помощта на неповторимите илюстрации, направени със жанр и възприятие за комизъм.  
    View this post on Instagram         
In honor of New York City's first snowfall of the season, here's a collection of snowy covers, from 1956 to 2018. Stay warm, New York. #TNYcovers

A post shared by The New Yorker (@newyorkermag) on Dec 2, 2019 at 5:32pm PST

И до момента в който насладата у нас главно трае, до момента в който валят първите снежинки (защото обичайно " зимата ни  изненадва " ), ви предлагам да разгледате невероятната изложба от корици, които ще ви стоплят с хубостта си и ще потвърдят, че зимният сезон е хубав освен в планината. С разнообразните илюстрации аз го видях подобен, какъвто го виждат децата – магически, и имам вяра, че би трябвало да го обичаме и в градска среда, където не всеки път всичко е съвършено. Но каква би била зимата без сняг? И по какъв начин без снежните пъртини Дядо Коледа ще стигне в точния момент, с цел да остави дарове за дребни и огромни?

 
19 пъстри илюстрации на Малика Фавр, които би трябвало да видите

 

 

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР