Вчерашното изгонване на Корнелия Нинова бе грешка. Тя говореше провокативно,

...
Вчерашното изгонване на Корнелия Нинова бе грешка. Тя говореше провокативно,
Коментари Харесай

Изгонването на Корнелия Нинова от парламента бе грешка, твърдят експерти

" Вчерашното изпъждане на Корнелия Нинова бе неточност. Тя говореше провокативно, само че нямаше дума, поради която трябваше да бъде глобена. От друга страна Борисов изобщо не наскърбява националните избраници и това нахлуване, от страна на опозицията, е безпричинно ". Това сподели Георги Харизанов от Института за дясна политика в студиото на " България заран ".

Припомняме, че през вчерашния ден в Народното събрание се разяри скандал към изявлението на Бойко Борисов, че в Народното събрание има хора, занимаващи се с наркотрафик и пазаруване на гласове от пандизчии. Тези думи подразниха опозицията и Корнелия Нинова изиска министър председателят да пристигна и да изясни своите думи, само че вследствие на това бе прекратена и изгонена от ръководителя на Народното събрание Димитър Главчев.

По думите на социолога проф. Михаил Мирчев това държание не е съответно и не приляга на един министър председател. Според него в случай че в действителност има сведения за незаконни дейности, от страна на някой народен представител, би трябвало да се подаде сигнал до органите на реда, които от своя страна да си свършат работата, а не да се подмятат безсмислени нападки.

" Според мен абсурдът стана два дни преди този момент, когато излезе филмът на Елена Йончева за стената на границата, където се появиха Цветан Цветанов и Валери Симеонов ", разяснява още той.

Харизанов посочи, че задачата на този филм е да се покаже, че стената е направена некачествено, а не, че има трафик или границата е " разграден двор ". Според него оградата е проверявана доста пъти, изграждана е по времето на доста държавни управления и на никое място не се споделя, че България е проблем за общоевропейската сигурност.

Професорът означи, че за нито едно, от всички 17 условия във връзка европредседателството у нас, не е спазено и няма значителен прогрес.

" Най-големият проблем за европредседателството е езикът в Народното събрание, непристойното поведение, показвано на всички места в страната, и отношението посред ни ", приключи проф. Михаил Мирчев.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР