Вчера започна десетият международен фестивал на хвърчилата на един от

...
Вчера започна десетият международен фестивал на хвърчилата на един от
Коментари Харесай

Пъстри хвърчила от цял свят се реят в небето над Велека

Вчера стартира десетият интернационален фестивал на хвърчилата на един от най-красивите плажове по Южното Черноморие, този край река Велека. Въздушната приказност носи името „ По пътя на птиците “. Цветна приказност извърши небето над дивия и хубав плаж Велека в Синеморец, където се стекоха десетки плажуващи и туристи. Октоподи, анимационни герои, птици, гущери и риби извършиха небесния небосвод, предава NOVA.

Фестивалът е спиращ дъха празник, който ще премине по цялото наше черноморско крайбрежие – от юг на север, следвайки прелетния път на птиците – Виа Понтика.

Децата са най-щастливи и впечатлени от гледката: " Всяка година го има е и доста крепко. И доста обичаме този ден, тъй като е доста красиво ". " И има доста забава и сила ".



Възрастните също се любуват на удивителните гледки: " Още по-емоционално е за огромните, тъй като децата показват страстта непринудено, а огромните я задържаме и чакаме нещо уау да се случи, а това е най-вдъхновяващото нещо, което ние претърпяваме ", споделя Нина Георгиева.

Стотици станаха очевидци и на майсторско ръководство на спортни хвърчила – това са модели за напреднали, които летят бързо и разказват комплицирани фигури в небето. Организаторът Юри Георгиев споделя: " Демонстрират управляеми хвърчила, това е висшият пилотаж на хвърчилата, те са малко по-нататък и под синхрона на музиката това ще го вършат в Приморско, Албена и Шабла ".

Празникът на свободния полет на хвърчилата продължава през идващите дни на плажовете във Варвара, Приморско, варненския плаж Аспарухово и Албена, а двуседмичната цветна приказност ще приключи в Шабла.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР