Вчера във видеообръщение лидерът на Има такъв народ Слави Трифонов

...
Вчера във видеообръщение лидерът на Има такъв народ Слави Трифонов
Коментари Харесай

Асен Василев разкри защо отказа на Слави Трифонов да е част от кабинета на ИТН

Вчера във видеообръщение водачът на " ИТН " Слави Трифонов показа състава на бъдещо държавно управление и съобщи, че е предложил на трима служебни министри - финансовия Асен Василев, икономическия Кирил Петков и просветителния Николай Денков, присъединяване в кабинет с мандата на Има Такъв Народ. В своя позиция тримата оповестиха, че са отказали на Трифонов поради основни разлики във визиите за финансовата политика.

Министър Асен Василев даде изявление по тематиката пред Българска национална телевизия.

Господин Василев, в какво тъкмо се показват значителните разлики сред и вашите сътрудници и " ИТН ", с цел да откажете поканата, която те са отправили към вас?

- “Моето мнение е, че би трябвало да се подхожда уравновесено, както подхожда служебният кабинет, а те имат много по-агресивна стратегия, що се отнася до намаляне на разноските. Това е основното”, отговори Василев.

Кое друго министерство Ви предложиха и за какво не се чувствахте удобно освен това предложение?

- “Аз се усещам удобно или в стопанската система, или във финансите. От други неща не разбирам, тъй че няма по какъв начин да бъде полезен”, сподели той.

Кое министерство Ви предложиха?

- “Задайте въпроса на тях”, отговори министърът.

Какво мислите за част от целите, оповестени от Трифонов, за приватизиране на ББР и концесиониране на някои от инфраструктурните обекти?

- “Нека да свърши служебното държавно управление. След това ще си разреша да разясня като жител ", беше отговорът на Асен Василев.

Казахте преди време в изявление, че сте податлив да продължите да работите това, което вършиме и в този момент, само че при какви условия, каква настройка и с какъв мандат бихте го създали?

- “Мисля, че бях много обстоен тъкмо по Българска национална телевизия - в настройка, в която имаме цялостна независимост на екип. Имаме ясно схващане какви са задачите и дилемите, които би трябвало да се реализиран в границите на едно мое присъединяване в едно държавно управление и имам цялостна независимост на деяние по какъв начин да реализира тези цели и задания. Свобода, каквато имам сега ", безапелационен беше Василев.

Очевидно " ИТН " не са подсигурили тази независимост?

- “Аз в случай че не съм в стопанската система и финансите - какви цели и задания да реализира?”, попита той.

Коя друга партия би могла да ви подсигурява независимост на деяние - бихте ли приели пост при мандат на Българска социалистическа партия или " Демократична България "?

- “Не мога да злоупотребявам. Аз Ви споделих - аз в партийно държавно управление не бих взел участие. Експертно държавно управление, което е съединено ясни цели, задания и небосвод - това е друго нещо. Честно казано, да гадаем бъдещето е нездраво. Трябва да действаме въз основата на това, което е допустимо в момента”, отговори Асен Василев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР