Вчера в София се разигра зрелищна акция по задържането на

...
Вчера в София се разигра зрелищна акция по задържането на
Коментари Харесай

Адвокат Рангелов: Арестът на кметицата бе прекалено показен, публичността е умишлен ефект

Вчера в София се разигра зрелищна акция по задържането на кметицата на регион " Младост " Десислава Иванчева и нейната заместничка Биляна Петрова.

Двете дами са били арестувани по време на приемането на рушвет от 56 хиляди евро за уреждането на позволение за градеж.

Жители на кв. " Младост " се събраха на митинг в отбрана на Иванчева. На демонстрацията участва и Кристияна Тодорова, която е част от инициативния комитет, издигнал Иванчева за кмет.

Ден след ареста, който раздруса София: Пред кметството в " Младост " стана доста горещо!

" Не е потвърдено дали Иванчева има виновност. Ние с писмо свалихме доверието си от нея. За 2 години тя неколкократно потвърди, че има податливост към подмолни покупко-продажби. Тя е манипулативна персона, която и преди ме е лъгала ", означи Тодорова.

В отбрана на компрометираната кметица хората от квартала подчертаха, че няма логичност човек, който се бори против застрояването, да одобри рушвет за нещо сходно.

" Тя трябваше да изнесе конференция, на която да изясни малките врати към застрояването. Подкупът е за по-висока олигархична класа, а не към Иванчева. Няма да се откажем, тъй като в " Младост " не може да се диша. Арестът на Иванчева е режисура. Върхушката на ГЕРБ стои зад ареста на кметицата ", акцентираха протестиращите пред репортера на Bulgaria ON AIR Димитър Димитров.

Адвокатка се чуди дали подкупът е бил за Иванчева и показа какви потресаващи неща е видяла при ареста на кметицата

Според юрист Людмил Рангелов карцерът бе прекомерно демонстративен и евентуално публичността е тенденциозен резултат.

" Прекалено огромни сили бяха употребявани. Няма друга причина това да се случи в центъра на София. От момента на задържане човек има право на бранител, на юрист и то неотложно, а проверяващите органи са нарушили този закон. Може да се стигне до дело в Страсбург. Този нескончаем престой на обществено място е оскърбление на личността ", акцентира юристът в студиото на " България заран ".

" Не останах изумен когато разбрах. Госпожа Иванчева имаше процедура да поставя досиетата на строителните компании " на трупчета ", до момента в който не получи дадена услуга като ремонт на детска градина. Това може и добре да наподобява за жителите, само че е нарушение на закона ", добави някогашният заместител на Иванчева Николай Вапцаров.

Бившият заместител на Десислава Иванчева: Не съм сюрпризиран, тя слагаше на трупчета изцяло изрядни досиета на строители

По негови думи няма нито един градеж в " Младост ", който е действително спрян. В квартала е известна драмата с Блок 70 - това е единственият случай, в който ние хванахме вложителя в нарушаване. Пуснахме тъжба до съда и всичко вървеше доста добре. Но вложителят сподели, че ще се оплаче в прокуратурата. След това Иванчева спря делото и се контракти с вложителя, описа Вапцаров пред Bulgaria ON AIR.

" Гражданите би трябвало да схванат, че Иванчева не е идеята. Това, че тя е уличена в нещо, не значи, че всички, които се борят против презастрояването са такива ", безапелационен бе някогашният ѝ заместител.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР