Вчера в Русия бяха официално потвърдени шест нови случая на

...
Вчера в Русия бяха официално потвърдени шест нови случая на
Коментари Харесай

Коронавирусът провали антируски планове на НАТО

Вчера в Русия бяха публично доказани шест нови случая на коронавирусна зараза. Четирима пациенти са настанени в московски лечебни заведения, по един има в Калининград и Краснодарския край, написа "Комерсант ".

Също като множеството други болни в Русия, новите пациенти са донесли ковид от Северна Италия, прибавя вестникът.

Заради пандемията съветските мобилни оператори ще изгубят тази година част от приходите, които им носи роумингът, и ще компенсират това с повишение на цените, предвиждат специалисти, представени от изданието в различен материал, предава Българска телеграфна агенция.

Разпространението на ковид заплаши с неуспех сезоните в две водещи американски спортни лиги. Националната баскетболна асоциация (НБА) и Националната хокейна лига (НХЛ) към този момент обявиха, че замразяват своите шампионати, се споделя в още една публикация от "Комерсант ". Отмяната на мачовете в НХЛ е настояща за Русия - в нейното състезание се изявяват доста от най-хубавите съветски играчи, акцентира всекидневникът.

"Апокалипсис в този момент: коронавирусът нулира международния спорт ", четем в заглавие от "Московский комсомолец ". В европейския футбол може да не се появят към този момент нито първенци, нито спечелили от еврокупите, предвижда вестникът.

"Коронавирусът провали антируски проекти на НАТО ", декларира в заглавие "Взгляд ". Вирусът принуди алианса да анулира плануваните в Норвегия зимни маневри "Колд респонс ", в които Русия е определена за евентуален съперник. Войниците, пристигнали за учението, са подложени на карантина. Същевременно неколцина министри на защитата на страни от НАТО и високопоставени военачалници от блока се заразиха с носителя на Ковид-19. Всички те участваха в планирането на най-големите в Европейски Съюз маневри на пакта - "Дифендър 2020 ", разяснява онлайн изданието.

Ако пандемията се проточи до половин или една година, членките на НАТО "ще лимитират ученията и отсега нататък, ще заобикалят всевъзможни дейности, намаляващи боеспособността ", разяснява Пьотр Топичканов от Международния институт за проучвания на мира в Стокхолм (СИПРИ). Аналитикът се пита дали разпространяването на заболяването няма да се отрази върху боеготовността на войските на страните от алианса, а също по този начин на страни като Китай, Южна Корея и Русия.

Руската войска разполага с нужните средства за отбрана, опонира му военният специалист Алексей Леонков. Руски военни изтеглиха жители на федерацията от китайския град Ухан - огнище на вируса, с всички защитни ограничения и няма данни някой да се е заразил, акцентира той.

"Свободная преса " изяснява "защо има риск Русия повече от други страни да пострада от икономическите последствия " на пандемията. Според вестника стопанската система на "технологичните страни " има повече шансове да оздравее, в сравнение с стопанството на софтуерно изостаналите или деградирали страни.

Страните със суровинна специализация постоянно първи поемат удара и навлизат в продължителни спешни интервали. И до момента в който Русия "не преодолее наркотичната си взаимозависимост от петрола и газа ", стопанската система й ще я "втриса " от най-малкото световно кихване " - неизбежно ще понижава капацитетът за решение на значимите за страната стопански задания, ще спада и виталното ниво на популацията. "И този развой не е безконечен, защото на несъмнено ниво на спада икономическите проблеми прерастват в социално-политически. А това може да стане към този момент напълно друга и доста печална история ", заключава "Свободная преса ".

Време е Руската православна черква да повярва в пандемията, тъй като духовенството може да избави човешки живот, написа "Независимая газета ".

Синодът на Московската патриаршия най-накрая формулира позиция по отношение на разпространяването на ковид. Точно същия ден, когато Световната здравна организация призна, че светът е изумен от пандемия. Наставленията на епископите от обаче наподобяват много плахи, като погледнем какъв брой надалеч са стигнали другите религии в карантинните си наставления. Единственото, което дръзнаха да създадат съветските синодални старци бе да предлагат на свещенослужителите да употребяват пластмасови чашки за причастие и да дезинфекцират киотите на иконите, целувани от вярващите, прибавя "Независимая газета ".
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР