Вчера на заседанието на Комисията по ревизия представителите на БОЕЦ

...
Вчера на заседанието на Комисията по ревизия представителите на БОЕЦ
Коментари Харесай

Отново не изслушаха БОЕЦ за къщата в Барселона

Вчера на съвещанието на Комисията по проверка представителите на БОЕЦ още веднъж не бяха изслушани по сигнала си за “Барселонагейт”.

Анна Бекчиева и Светослав Илиев от БОЕЦ трябваше да бъдат изслушани от Комисията за свързаната с Борисов къща в Барселона в петък - на 7 май 2021 година. Изслушването им обаче не се състоя. Вчера от БОЕЦ оповестиха, че Анна Бекчиева и Анжела Адамова ще бъдат изслушани по сигнала във втората точка от вчерашното съвещание на Комисията - точка “Разни”.

Представителите на БОЕЦ обаче не бяха изслушани и на вчерашното съвещание. За това оповестиха те във видео, оповестено във Facebook страницата на гражданското съдружие. От БОЕЦ показват и евентуалната причина да не бъдат изслушани. “Гербераската тайфа прави всичко допустимо да осуети чуването на БОЕЦ за Къщата в Барселона на Бойко Борисов в Парламента! Жалки прислужници и страхливци”, пишат от БОЕЦ.

“Въпреки подадения още в четвъртък сигнал до Комисията за следствие на злоупотребите от съвсем 30 страници и включването ни в програмата в Комисията в петък, даже през днешния ден не бяхме изслушани и не бяхме позволени до показване на данните, до които имаме достъп”, споделя Анна Бекчиева във видеото.

“През цялото време депутатите на ГЕРБ и някои така наречен “журналисти”, дружно с господин Бареков - в качеството на жител или на публицист, наподобява, беше тук, саботираха и разтягаха във времето. Всяко едно свястно изявление беше саботирано, тъй че да се стига до по-късните часове. Сега, вследствие на това, самата Комисия - единствено членовете са се събрали, с цел да разсъждават какво да вършат с останалите сигнали”, добави Анжела Адамова от БОЕЦ.

“Аз чух персонално по какъв начин Тома Биков в следващото буйство - буйно, нервно и истерично изявление, изтърва, че не му се желае да слуша за плеймейтки, че това не е по никакъв начин значимо за обществото. Просто го вметна и се оплака. Ние считаме, че 30-страничният ни сигнал е извънредно важен”, добави Адамова.

“Този сигнал е висша форма за подозрения за корупция”, безапелационна е тя във видеото. “Искаме Народното събрание да го внесе в Прокуратурата - точно тази Комисия да го внесе в Прокуратурата, при Лаура Кьовеши и в други институции”, сподели тя.

Припомняме, че през вчерашния ден, която описа за сходно отношение от парламентарната група на ГЕРБ и в петъчното съвещание на Комисията. “Тoвa e дънoтo кaтo пoлитичecкo пoвeдeниe, кaтo пoлитичecкa eтикa. Eднo бeзкрaйнo oбругaвaнe нa ocнoвнитe прaвилa нa пaрлaмeнтaризмa и дeмoкрaциятa, кoитo ca тoтaлнo пoтъпкaни”, сподели тя.

“Пo врeмe нa Кoмиcиятa, видяхмe кулминaция в бeзoбрaзнo aрoгaнтнoтo пoвeдeниe нa прeдcтaвитeлитe нa ГEРБ. Изцялo oтнoшeниeтo нa влacтитe към БOEЦ e пoкaзaтeлнo зa тoвa, кoeтo ce cлучвa в нaшия пoлитичecки и oбщecтвeн живoт. Cъщoтo нeщo ce притecнявaмe, чe щe ce cлучи и c господин Илчoвcки. Тoecт пoдaтeлитe нa cигнaли бивaт пoдлoжeни нa цялaтa cтрoгocт и рeпрecия нa влacттa и зaкoнoдaтeлcтвoтo”, сподели още тя пред ФАКТИ .



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР