Вчера изтече срокът, в който ЦИК трябваше да преведе на

...
Вчера изтече срокът, в който ЦИК трябваше да преведе на
Коментари Харесай

Изтече срокът, в който ЦИК трябваше да се разплати със Сиела Норма

Вчера изтече срокът, в който ЦИК трябваше да преведе на " Сиела Норма " средствата по публичната поръчка за доставката на 9 600 машини и за логистиката по време на предишите избори на 4 април, съобщи БНР.

Превеждането на сумата по контракта от 36 милиона лв. без Данък добавена стойност е изискването ЦИК да придобие собствеността върху устройствата, само че все още това не е реалност.

Това на процедура значи, че частичните избори в неделя ще се проведат с 200 устройства, които не са благосъстоятелност на страната. Това пък опонира на контракта сред ЦИК и " Сиела Норма " за логистичното обслужване, подписан по рано този месец. Там е записано, че към датата 27 юни машините би трябвало да са благосъстоятелност на възложителя на публичната поръчка, а точно - ЦИК.

До късно нощес коментар по проблема нямаше нито от Комисията, нито от " Сиела Норма ".

Малко под 65 хиляди са гласоподавателите в Благоевград, които ще могат да гласоподават на частичния избор за кмет на общината. 140 са секционните комисии, които на следващия ден ще получат изборните бумаги, а устройствата за машинно гласоподаване ще бъдат превозени до секциите от компанията снабдител.

Подвижни и мобилни секции за частичните кметски избори в Благоевград няма, защото в открития период заявки не бяха подадени. Вчера и през днешния ден в Общинската изборна комисия бяха доставени изборните бумаги. 140 са разкритите секции, единствено в 20 от тях ще се гласоподава с хартиена бюлетина, сподели ръководителят на ОИК Мартин Бусаров.

От 14 часа в събота по график ръководителите на секционните комисии ще получават изборните бумаги, а компанията, ангажирана с машинното гласоподаване, ще доставя и инсталира устройствата по самите секции.

7 са претендентите за кмет на Благоевград, които ще вземат участие в частичните избори на 27 юни, напомня БНР.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР