Вчера бе доставен 100-тният дезинфекционен робот от общата доставка на

...
Вчера бе доставен 100-тният дезинфекционен робот от общата доставка на
Коментари Харесай

100 робота за дезинфекция срещу COVID-19 са доставени на европейски болници

Вчера бе доставен 100-тният антисептичен робот от общата доставка на Европейската комисия за разнообразни лечебни заведения в Европейския съюз. Той отиде в болничното заведение за незабавна медицина Bagdasar-Arseni в Букурещ, Румъния. Шест други лечебни заведения в Румъния ще получат по един робот през идващите дни. Тези роботи могат да дезинфекцират за 15 минути общоприет размер стая за пациенти благодарение на ултравиолетова светлина. Освен това машините могат да дезинфекцират над 18 пространства с едно зареждане.

Комисията към този момент подари роботи за стерилизация на лечебни заведения в 22 страни: Австрия, Белгия, Хърватия, Кипър, Чешката република, Дания, Германия, Гърция, Естония, Ирландия, Италия, Латвия, Литва, Люксембург, Малта, Нидерландия, Полша, Португалия, Словения, Словакия, Испания и Швеция.

Доставките ще продължат до есента, като задачата е да се доставят над 200 робота на лечебни заведения в целия Европейски Съюз, лекуващи пациенти с COVID-19, които са показали интерес към тази технология. Чрез потреблението на роботи за стерилизация лечебните заведения могат да обезпечат стерилна среда, без да излагат личния състав на непотребен риск. Почистващият личен състав ръководи робота отвън дезинфекцираното помещение, тъй че по време на процеса не участва нито един здравен служащ.

Това деяние е допустимо с помощта на Инструмента за незабавна поддръжка, а устройствата са доставени от датската компания UVD robots, която завоюва търга за незабавна поръчка.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР