Възстановяването на украинския контрол върху Крим, анексиран от Русия през

...
Възстановяването на украинския контрол върху Крим, анексиран от Русия през
Коментари Харесай

Зеленски посочи единствения руснак, с когото би преговарял

Възстановяването на украинския надзор върху Крим, анексиран от Русия през 2014 година, посредством мощ би довело до стотици хиляди човешки жертви, съобщи президентът на Украйна Володимир Зеленски във второ за през днешния ден видеообръщение към участници в Световния стопански конгрес в Давос, съобщи Ройтерс.

Зеленски уточни, че единственият съветски политически представител, с който би преговарял, е президентът Владимир Путин, и то единствено по една тематика - прекъсването на бойните дейности.

Според украинския президент обаче провеждането на такива договаряния става все по-трудно, в светлината на доказателствата за зверства против цивилни, осъществявано от съветските военни.

" Трудно е, тъй като има граница, която мъчно може да се премине след Буча, Ирпен, Мариупол и други градове “, уточни Зеленски и добави, че сега " няма излаз от тази обстановка ".

Отговаряйки на въпроси по време на Световния стопански конгрес в Давос, Зеленски показа, че персоналната среща с Путин е от огромно значение, защото " няма да има решение за преустановяване на войната " от съветска страна, в случай че вземат участие единствено медиатори.

По-рано довечера Зеленски уточни, че Русия би трябвало да бъде спряна, защото в случай че не го направи, това може да докара до съветска офанзива на страните от НАТО, което евентуално ще изложи на риск живота на американски военни.

" Ако ние паднем, в случай че не удържим линията, Русия ще продължи, атакувайки балтийските страни – Естония, Литва, Латвия... Американските военни ще би трябвало да отидат в Литва, Латвия и Естония, съгласно член 5 на НАТО, и те ще би трябвало да се бият там и да загинат там “, уточни Зеленски пред американския новинарски уебсайт.

Администрацията на Байдън неведнъж удостовери, че няма да изпрати войските си в Украйна. Член 5 на НАТО обаче задължава съдружниците да оказват помощ военно на всяка страна членка, която бъде атакувана от трета страна.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР