Възродителният процес завинаги оставя своя белег върху фамилията на популярната

...
Възродителният процес завинаги оставя своя белег върху фамилията на популярната
Коментари Харесай

Есил си спомня трудностите от времето на Голямата екскурзия

Възродителният развой вечно оставя своя белег върху семейството на известната певицата Есил Дюран. Тя и до през днешния ден се трогва до сълзи, когато би трябвало да се върне обратно, с цел да опише по какъв начин е трябвало с околните ѝ да трансформират имената cи и след това да се включат в така наречен " Голяма екскурзия “ към Турция.

Исмагюл, както е рожденото име на певицата, била в 9 клас в родния си град Хасково, когато родителите ѝ облекли най-хубавите си облекла и отишли да си сменят имената. Направили го последни. През това време Исмагюл била на учебно заведение. Когато с върнала, получила бележката, на която пишела, че към този момент ще се споделя Силвия Горанова Наумова. " Беше ми доста необичайно “, споделяла e тя.

Още на идващия ден децата в учебно заведение я посрещнали със: " Здравей, Силвия “. Предварително инструктирани, несъмнено. Скоро по-късно със фамилията ѝ се присъединили в така наречен Голяма " екскурзия “ и отпътували за Турция. Певицата помни дома си опразнен, а всички мебели натикани в противен камион.

" Баща ми сподели, че отиваме в Турция, тъй като България не ни желае. Като стъпих на тази земя и чух джамията, не го усетих като мое “, признавала е певицата, написа " Минаха години “.

Искала да се върне в Хасково при приятелите си. Сбогуването с тях било отвратително, още повече, че тогава Есил мислела, че е вечно. Бъдещата певица не можела да се помири с обстоятелството, че повече няма да види България и дома си, в който е израснала.

Родителите ѝ постоянно са били работливи хора. Поддържали малко стопанство отвън града. В същата плантация прекарват повече време и през днешния ден. Тогава, в тези времена, те работели и в ресторанта на жп гapaтa в Хасково. Есил постоянно ходела при тях.

Обичала да гледа влаковете и да мечтае да пътува. Виждала се като странник, който обикаля света. Тя от дребна желала да е певица, въпреки че имало интервал, в който обмисляла дали да не стане балерина или парфюмерист. Музиката победила.

Затова, до момента в който живеели в Турция, Есил кандидатствала в консерваторията в Истанбул и била призната да учи оперно пеене. Това не ѝ попречило да се върне в България с родителите си, когато три месеца и половина по-късно се появила такава опция. Завръщането в България е един от най-хубавите ѝ моменти.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР