Възрастта не е единственото нещо, което увеличава автоматично риска от

...
Възрастта не е единственото нещо, което увеличава автоматично риска от
Коментари Харесай

3 навика, които неизбежно водят до инсулт

Възрастта не е единственото нещо, което усилва автоматизирано риска от някои болести, като инсулт. Можете обаче да предотвратите рисковото положение, в случай че преразгледате питателните си привички, написа zdrave.to.

Изследване, оповестено в списание Circulation, откри, че несъответствуващият метод на живот провокира повече от половината случаи на инсулт.

Спирането на тютюнопушенето, пиенето в умерени количества, поддържането на показателя на телесна маса под 25, упражненията в продължение на 30 минути всеки ден и избора на здравословни храни могат да понижат риска от инсулт с 80%.

Ето три хранителни навика, които са рискови за здравето:

Солени храни

Според изследване, оповестено в списание BMJ, храните с високо наличие на натрий са част от диетата на множеството хора. Но това също по този начин усилва възможностите за инсулт.

Яденето на прекалено много солена храна може да увеличи кръвното налягане, съгласно Американската сърдечна асоциация. Повече от половината от всички случаи на инсулт са свързани с високо кръвно налягане.

Избягване на банани

Избягването на банани и други богати на калий храни като фасул, цвекло, картофи, спанак може да докара до електролитен дисбаланс.

Диета с високо наличие на калий намалява кръвното налягане, рисков фактор за инсулт. Според мета-анализ от Journal of American College of Cardiology, неналичието на калий може да усили риска от инсулт дружно с риска от сърдечно-съдови болести.

Не ядете риба

Ако сте привикнали да приемате протеините посредством консумация на пиле, коства си да преразгледате този хранителен табиет. Отказът от риба води до загуба на нейните превантивни свойства.

В съпоставяне с тези, които в никакъв случай не ядат риба или ядат по-малко от един път месечно, участниците, които ядат риба един до три пъти месечно, имат доста по-ниски шансове да получат инсулт, съгласно изследване, оповестено в списанието Stroke.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР