Възрастни хора с хронични увреждания ще бъдат наблюдавани с умни

...
Възрастни хора с хронични увреждания ще бъдат наблюдавани с умни
Коментари Харесай

БЧК осигурява умни устройства на 500 възрастни

Възрастни хора с хронични увреждания ще бъдат следени с умни устройства. Те ще разполагат с SOS бутони, посредством които ще викат на помощ лекари и доброволци, когато положението им се утежни. Тази пилотна стратегия по норвежки пример ще бъде внедрена скоро от Българския червен кръст, заяви неговият ръководител акад. Христо Григоров. По думите му отдалеченото наблюдаване е изключително уместно за хора с трайни увреждания, най-много самотно живеещи пенсионери и хора, които са в отдалечените и дребни обитаеми региони.

Здравословното положението на нуждаещите се ще бъде отчитано от сензори и датчици. При потребност от помощ възрастният човек ще може да извести посредством SOS бутон. Предвижда се смарт устройства с такива бутони да бъдат предоставени на 500 души.

Проектът се реализира благодарение на две министерства – здравното и общественото, както и със съдействието на Норвежката асоциация на локалните районни управляващи. БЧК към този момент има стратегия, по коятно самотни и възрастни хора, нуждаещи се от непозната помощ, се подкрепят от обществени служащи.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР