Възпитаниците на иновативно екоучилище Елин Пелин“ – Пловдив участваха в

...
Възпитаниците на иновативно екоучилище Елин Пелин“ – Пловдив участваха в
Коментари Харесай

Екоучилище „Елин Пелин“ и РИОСВ – Пловдив проведоха атрактивен открит урок за Световния ден на влажните зони

Възпитаниците на новаторско екоучилище „ Елин Пелин “ – Пловдив участваха в атрактивен открит урок, отдаден на Световния ден на влажните зони, 2 февруари.

В празника с ентусиазъм се включиха малчуганите от III „ а “ клас от клуб „ Екотим “, децата от VI „ б “ клас от клуб „ Природата към нас “ и учениците от VII „ а “ клас под вещото управление на г-га Танчовска, координатор на Екокомитета на учебното заведение и преподавателката по биология и здравно обучение, госпожа Бакалска.

Участниците се срещнаха с квалифицираните от Регионалната ревизия по околната среда и водите – Пловдив (РИОСВ-Пловдив) презентации, отдадени на влажните зони. От тях те схванаха за какво е значимо да опазваме тези нежни екосистеми, каква е ролята и полезността им за живота на Земята, срещнаха се с Рамсарската спогодба, научиха кои са единадесетте Рамсарски места в България.

След това младите природолюбители с възторг се включиха в симулативни спортни игри. Те влязоха в ролята на водолюбиви птици, които хапват рибки от езера и реки, а съпътстващата играта полемика им оказа помощ по занимателен метод да научат за главните им привички и заканите, на които са изложени обвързваните с екосистемата биологични типове.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР