Възобновена е работата на Фериботния комплекс за връзка между Силистра

...
Възобновена е работата на Фериботния комплекс за връзка между Силистра
Коментари Харесай

Възобновиха фериботната връзка между Силистра и румънския град Кълъраш

Възобновена е работата на Фериботния комплекс за връзка сред Силистра и румънския град Кълъраш.

" Мисля, че това е единствено началото, с което ще бъде решен дългогодишният проблем с ТИР-овете, които прекосяваха през територията на Силистра и съм задоволен, че със съдействието на всички институции - министерствата, община Силистра, регионалната администрация - беше възобновена активността на фериботния комплекс, който 11 години не функционираше ", сподели кметът на Силистра доктор Юлиян Найденов.

Засега фериботът работи единствено с румънски транспортьор.

Според Мариан Господинов - шеф на профилирана дирекция за опериране и употреба на пристанищни терминали към държавното дружество " Пристанищна инфраструктура ", което е оператор на фериботния терминал в Силистра, работното време е от 8 до 20 часа. Капацитетът е 80 автомобила за денонощие. Заявени са два ферибота, които ще имат по четири приставания на българския и румънския бряг. Предвижда се удълбочаване на пристанището и привеждането на акваторията в естествените планови параметри. Според известие на Агенция " Пътна инфраструктура " " тежкотоварният трафик за фериботния терминал сред Силистра и румънския град Кълъраш ще минава отвън град Силистра. За повишение на сигурността на придвижването, запазване чистотата на въздуха и понижаване на шума в града тежкотоварните коли, идващи по път II-71 Добрич - Силистра, път I-7 Шумен - Силистра и път II-21 Русе - Силистра, се насочват по обходния път на Силистра към терминалния комплекс. Новата организация на придвижването на тежкотоварните камиони над 3,5 тона е по отношение на обновяване на активността на ферибота сред Силистра и румънския град Кълъраш. Досега целият трафик преминаваше през Граничен контролно-пропусквателен пункт " Силистра - Остров ", който е до самия град. През Граничен контролно-пропусквателен пункт " Силистра - Остров " ще минават леки коли, рейсове и пътни транспортни средства до 3,5 тона ".

Пред медиите заместник-областният шеф Илиян Великов изрази задоволство, че са дали резултат положените от Областна администрация старания.

Освен кмета на община Силистра доктор Юлиян Найденов и представители на неговия екип на терминала пристигнаха и ръководителят на Общинския съвет в Силистра доктор Мария Димитрова и общински съветници.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР