Възмутен от здравната система у нас е естрадният ветеран Христо

...
Възмутен от здравната система у нас е естрадният ветеран Христо
Коментари Харесай

Размина му се на косъм. Какво сполетя Христо Кидиков

Възмутен от здравната система у нас е естрадният деец Христо Кидиков. 76-годишният артист не крие, че е отчаян от отношението в родните лечебници, както и от далаверите, които се въртят в някои от тях.

Наскоро Кидика, който живее дружно с половинката си Снежана в китна къща в Еленския Балкан, бил жилнат от стършел. Наложило се да потърси лекарска помощ, защото следствията застрашавали живота му. „ Подух се, трябваше да отида в болница. Няма да кажа в коя, само че се наложи да остана една нощ. На идващия ден се оказа, че са ми написали 5-дневна пътека. Подписах се и си отидох. Ей по този начин са се научили да източват Здравната каса... “, ядосва се естрадният доайен.
-->
Той е уверен, че има и читави лекари, само че болшинството от тях са станали търговци. „ Нямаш ли пари, няма лекуване. А безумните цени на медикаментите у нас?! Купувам си в Австрия и Гърция медикаменти, 3-5 пъти по-евтини от нашите. Как нашите пенсионери си ги купуват с тези отчайващо ниски пенсии, въобще нямам концепция!? Хора си отиват от този свят без доктор и медикаменти, това е неприемливо за европейска България в XXI век... “, разяснява още музикалната легенда.

На 76 той няма съществени болежки, само кръвното налягане му създавало кахъри, само че пиел хапчета и ползвал някои бабини илачи. Кидиков разкрива, че почнал да подвига високо кръвно още от 33-годишен. „ Ходя два пъти в годината на профилактичен обзор. Правя си цялостна кръвна картина, кардиограма, към този момент индикаторите са в норма. Със захарта съм на границата, само че се вардя от сладкото. Станах риболовец, човек измежду природата е по-спокоен, другояче съм доста нервозен. Събирам билки. Познавам към 10-ина от тях, изсушавам ги и цяла година си върша чайове от тях. Кафе не пия, само че всяка заран си върша чай с една лъжица мед. Чувствам се витален, жизнен и деятелен “, хвали се артистът. Той ползвал и една от рецептите, които научил преди време от починалата пророчица Баба Ванга. Когато усетел, че вдигал кръвно и не му е добре, изяждал по 2-3 листа от мушкато.

От 1 юли пенсията на звездата е 523 лв. и 4 стотинки, които не му стигат дори и за сметките. Добре, че с жена му гледали доста зеленчук в двора на къщата си. „ Откакто си виждам зеленчуци в градината, съвсем нищо не закупувам от магазина. Отдавна стопирах да хапвам месо, акцентирам на плодовете. Имам си и пресни яйца, пилешко месо, заешко “, споделя Кидиков, който преди време бе пенсиониран с унизителните 169 лв.. Жена му Снежа също била с минимална пенсия. Двамата се справяли със сумата от хиляда лв. месечно, написа retro.bg.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР