Възможността за забременяване, включително с помощта на ин витро оплождане

...
Възможността за забременяване, включително с помощта на ин витро оплождане
Коментари Харесай

В Русия препоръчват ваксинация, защото Covid намалява шансовете за забременяване

Възможността за зачеване , в това число благодарение на ин витро оплождане (IVF), понижава при дами, претърпели Covid . Това заяви във вторник за " Известия " базирайки се на основния експерт на свободна процедура на съветското министерство на опазването на здравето по репродуктивното здраве на дамите Наталия Долгушина, оповестява ТАСС.

" Анализирахме данните на нашите пациенти, които са били заболели от COVID-19, преди заболяване (съгласно предходни протоколи за IVF) и по-късно , и видяхме, че тежка зараза води до понижаване на яйчниковия запас при дами в късна репродуктивна възраст (след 37 години). Сега проучваме положението на ембрионите при дамите преди и след заболяването, както и резултатите от стратегиите за асистирани репродуктивни технологии. Сега тези данни се приготвят за издание ", разяснява Долгушина.

Според нея съществуват неоснователни опасения , че по време на подготовката за процедурата за IVF, имунизацията може да натовари в допълнение имунната система на дамите и да предизвика отхвърлянето на трансплантирания ембрион.

Тя добави, че зачеване е добре да се случи две до три седмици след въвеждането на втория съставен елемент на имунизацията , защото ще се образува пълностоен имунитет против ковид .

Бременността не би трябвало да се отсрочва за по-дълъг интервал, тъй като антивирусният имунитет може да е временен, изясни експертът. Препоръките за имунизиране няколко месеца преди бременността важат за живи ваксини, като ваксини против рубеола, добави тя.

Коронавирусът може да провокира проблеми и при мъжете . Наталия Калинина, лекар на медицинските науки, началник на катедрата по асистирани репродуктивни технологии в центъра за репродуктивно здраве разяснява, че е добре да се потърсите помощта на андролог при положение на компликации със зачеването при двойка, в която човек е боледувал от ковид .

" В взаимозависимост от повода за безплодието, андрологът ще избере курс от медикаменти с дълготрайност 2,5-3 месеца. Точно три месеца са нужни на тялото на мъжа, с цел да стартира нов цикъл на произвеждане на сперматозоиди . Но от време на време лекарствената терапия не оказва помощ и в този случай андрологът може да предложи да се свържете с репродуктолог. "
 Русия чака имунизацията да понижи заболеваемостта от Коронавирус
Русия чака имунизацията да понижи заболеваемостта от Коронавирус

При изискване че не престават дейната имунизация и спазването на превантивните мерки
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР