Възможно е обединение между Спаси София, Продължаваме промяната и Демократична

...
Възможно е обединение между Спаси София, Продължаваме промяната и Демократична
Коментари Харесай

Борис Бонев: Възможно е обединение между „Спаси София“, ПП и ДБ за кандидат за кмет на София

" Възможно е обединяване сред " Спаси София ", " Продължаваме промяната " и " Демократична България " за претендент за кмет на София. "

Мнението изрази водачът на " Спаси София " Борис Бонев в предаването " Седмицата " на Дарик радио.

" Това са тези политически сили, които са подготвени и схващат, че София има потребност да направи доста по- огромни крачки напред. В някои съответни сфери в градския живот са показвали познания и умения да решат проблемите. Важно е да можем да се оправим с тежкото 17-годишно завещание ", съобщи той.

Припомняме, че " Спаси София " стана партия тази седмица. Бонев беше безапелационен, че няма да вземат участие в предварителни парламентарни избори.

" Създаваме партия „ Спаси София “. Това се казвав отворено писмо на Борис Бонев към софиянци.

„ Преди 14 година започнахме като трима съидейници, които повярваха, че и от нас зависи в какъв град живеем. Днес идеята ни да спасим София увлича стотици експерти - архитекти, инженери, адвокати, лекари, учители, икономисти и на първо място дейни жители от целия град. Израстваме, ставаме от ден на ден и даваме явен сигнал - подготвени сме да поемем отговорност за решение на проблемите на София “, написа сдружението от името на Бонев.

„ Затова сплотяваме (и)дейните хора, ангажирани с града, които имат потенциал, сила и познания. В битката за по-добра София са нужни освен кмет, само че и общински съветници и предан екип от специалисти. Партия Спаси София ще е платформата, посредством която жителите и нашият екип от опитни експерти ще работят дружно в интерес на града ни “, безапелационни са те.

„ Време е да изпълним концепциите и решенията за София, които предлагаме към този момент толкоз години. Убедени сме, че динамичния свят не е черно-бял, че решенията за възстановяване на живота на хората са оттатък клишетата за “ляво ” и “дясно ” и положителното ръководство е баланс сред разнообразни политики, към който ние ще се стремим. Партията не трансформира работата ни –ние оставаме самостоятелни, достоверни и лоялни на Софияи на този стадий не имаме намерение да участваме на парламентарни избори “, пишат още от организация.

От „ Спаси София “ допълват, че влизайки в политическия живот, ще продължат да бъдат водениот достоверната гражданска сила, залегнала в основата наорганизацията.

„ Доказали сме, че не се сещаме за проблемите на нашите съграждани единствено преди избори, а сме в непрекъснат и ефикасен разговор с тях. Мненията им вдъхновихамногобройните смели и премислени експертни решения, залегнали в План за София. С присъединяване на нашата организация в общинския съвет, софиянци получихасилен и достоверен гласв тяхна поддръжка. С десетки отчети за възстановяване на живота, с дейното осветляване на корупцията, както и с формулирането на цялостна визия за ръководството на града ни,Спаси София е кардинална и ефикасна съпротива, а с поддръжката на столичани ще осигурим съвременно ръководство, каквото София заслужава “.

Гражданската организация продължава да съществува, само че записваме и политическа партия. Това е естествено развиване, поради упоритостта и отговорността, която сме подготвени да поемем за София. Решихме, че е по-добре да образуваме наша политическа партия по нашите правила и правила, в сравнение с да разчитаме на някоя партия ракета-носител. Правим го в този момент, тъй като до изборите в София остава една година, има потребност, идеита, за които ще се борим, да стигнат до хората в София, по този начин считаме, че ще е почтено за тях. Това съобщи Борис Бонев в „ Кой приказва “ по Дарик радио.

Той бе безапелационен, че „ Спаси София “ няма да взе участие на национални избори. „ Имаме дълготрайна визия за метода, по който да наподобява София, която приключва след втория мандат, когато си представяме София да бъде в топ 5 по качество на живот в Европа. “

„ Изборният кодекс не разрешава сформирането на листи от цивилен начинания, в България единственият метод да участваш пълноценно в политаката е посредством партия. Това може да ни помогне да бъдем равносилен договарящ сътрудник с други политически обединения за общ единен фронт против ГЕРБ в София “, изясни Бонев.

Той призна, че от организацията са подготвени да повдигнат претендент за кмет на София, само че кой ще е той, следва да бъде решено.

„ Спаси София “ ще се концентрира върхутри съществени направления:
Ограничаване на корупциятаИнвестиции в кварталите: стратегии за тяхното реновиранеЖивотв зелен град, запазване наприродните си запаси
Бонев съобщи, че всички дейни цивилен организации, които желаят смяна в метода, по който се ръководи София, са евентуални сътрудници за договаряния.От политически организации той уточни, че би преговарял с Политическа партия и Демократична България.

През 2023 година есента ще се проведат локалните избори.

" Нито един от систематичните проблеми на София не беше решен по времето на ръководството на Йорданка Фандъкова и Бойко Борисов ", сподели още Борис Бонев.

" Много пари се изляха в града, доста пари бяха дадени, само че белким има места в детските градини, белким въздухът е чист, белким има места за паркиране, градският превоз постоянен ли е, презастрояването спряхме ли го, отчуждаването на парцели задвижи ли се, както би трябвало? Административната промяна случи ли се? Дигитализацията случи ли се? Бизнесът развива ли се добре, макар общината, макар вложенията в метрото, макар че за последните 10 години мрежата, броя метростанции се удвои и на процедура доста огромна част от града към този момент има комфортен достъп до метро, броят на колите не стопира да нараства и трафикът да става все по-тежък ", съобщи Борис Бонев.

" Всъщност, моторизацията в София не е серпантина да нараства през тези 15 години, макар вложенията в метрото, което значи, че не е достътачно просто да построиш метро, в случай че цялата ти система не работи и не обвържеш системата на метрото с довеждащ превоз. Не са един и два кварталите, в които няма комфортен градски превоз, само че общината разрешава да се строи и да се презастроява ", сподели Бонев.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР