Възлите на пръстите - какво точно са те и какво

...
Възлите на пръстите - какво точно са те и какво
Коментари Харесай

Хиромантия: Възлите на пръстите и какво означават

Възлите на пръстите - какво тъкмо са те и какво значат? Ако погледнете пръстите си от страната на ноктите (страната, която е от горната страна, когато пишете на компютър), ще видите при връзките на всяка фаланга възлести серии от линии. Или пък няма да видите никакви линии - и в двата случая, вашите ръце се пробват да ви кажат нещо.

Горен възел. Наречен още първи възел, той е най-близо до нокътя. Това е Философския възел, отнасящ се до концепциите.

Долен възел. Това е материалния възел, който се отнася до материалния свят.

Възлести стави. Ако възлите са видни на една избрана става, то тя се назовава възлеста става.

Гладки стави. Ако линиите на ставите не са толкоз видни, тогава, те се назовават гладки стави.

Сега, в случай че съвместим четирите типа върхове на пръстите, двата типа възли на двете стави, ще получим 16 вида персона. Кой тъкмо сте вие?

Заострени пръсти, и двете стави гладки. Поезия на сърцето и душата намираме тук. Екстатично религиозно възприятие също може да участва, както и обич към красивото. Тези пръсти се смятат за пръсти на душeвността, макар че се срещат и неорганизирани мисли и дейности, а постоянно и безвъзвратен мързел.

Заострени пръсти, възлеста горна става, гладка долна става. При тези хора има борба сред вдъхновението и разсъдъка. С други думи, вярващия стартира да се съмнява. Поетът губи част от своя талант. Това има и позитивен аспект – вдъхновението се употребява по по-добър метод за осъществяване на работата.

Заострени пръсти, гладка горна става, възлеста долна става. Тук артистичните заложби са покорени от наклонността за деловитост. Един художник или стихотворец ще бъде по-добре финансово, само че ще бъде надалеч от своя чист блян. Някой да сподели изменник?

Заострени пръсти, и двете стави възлести. Човека се отдалечава от своите възвишени идеали с цел да се оправи с действителността. Тези персони постоянно са изобретатели или откриватели. Не са в мир със своя нравствен свят. Следва да се означи, че заострените пръсти са необичайност, а възлести стави на заострени пръсти съвсем не се срещат.

Конусовидни пръсти, и двете стави гладки. За разлика от предходните образци, поетичната заложба тук е по-чувствена. Човекът се стреми да култивира хубостта във физическата й форма, само че ненавижда строгата логичност и обича независимостта в мисленето и обноските.

Конусовидни пръсти, възлеста горна става и гладка долна става. Художникът е доминиран от практични претекстове. Той пресмята напъните си и се стреми към триумф в постигането на избрани цели. Този вид пръсти могат да бъдат открити в ръцете на всички надарени музиканти, артисти.

Конусовидни пръсти, гладка горна става и възлеста долна става. Човекът е удобен в отстояването на своите ползи и би упорствал за оценяване (и в парично изражение) на своя гений.

Конусовидни пръсти, и двете стави възлести. Тук имаме най-желания вид за художник, откривател, публицист, музикант и артист, който се изправя с лице към живота и си проправя път в него. Тези хора знаят цената на своя талант и по какъв начин да го употребяват, с цел да завоюват.

Квадратни пръсти, и двете стави гладки. Тези пръсти демонстрират обич към философията, обществените науки, действителността в изкуството, гений за основаване на бизнес проекти. Всички хора с квадратни пръсти (без значение от възела) са самостоятелни до известна степен и нормално са почтени. Те са мощни и рационални.

Квадратни пръсти, възлеста горна става и гладка долна става. Тези хора са родени, с цел да обичат здравия разсъдък и причините. Те разискват всичко, в това число и религиозните вярвания и е доста мъчно да се трансформират техните убеждения. Тези хора имат потенциал да правят умна и потребна работа.

Квадратни пръсти, гладка горна става и възлеста долна става. Този вид е вида на идеалния чиновник – порядъчен, изпълнителен и спретнат. С други думи: отговорностите са преди всичко.

Квадратни пръсти, и двете стави възлести. Тук се открива обич към естествените науки, археологията и закона. Това лице е отличен финансист и маниак за симетричност. Здрав разсъдък доминира над талант и не съществува обич към лирика, изкуство и литература. Този вид е почтен и прецизен.

Пръсти във формата на шпатула, и двете стави гладки. Инстинктивно схващане на действителния свят, нужда от интензивност, изключително физическа. Привързаност към спорт и работа навън, както и към политиката, ръководството и пътуването.

Пръсти във формата на шпатула, възлеста горна става, гладка долна става. Агресивен безбожник, безверен в никакви идеали. Този вид ненавижда възприятията, обича реализма и е позитивист до известна степен. Пада си по науката, проучванията и развиването на технологиите.

Пръсти във формата на шпатула, гладка горна става, възлеста долна става. Любовта към хубостта при този тип е на най-ниското си равнище, само че привързаността към добре подредени неща е в своя пик.

Пръсти във формата на шпатула, и двете стави възлести. Силен интерес към интензивността - на закрито или навън. Съзнанието на този човек в никакъв случай не е задоволено, в случай че не е изморено от физическа интензивност. Също по този начин има способността да се облегне на науката, с цел да успее в своите инициативи.

Още от хиромантия: Пръстите и ръката
Палците и пръстите
Безименния Пръст
Средния Пръст
Показалеца
Структура на ръката
Пръстите и пръстените
Големината на пръстите

Още от хиромантия: Линиите на ръката
Линията на Съдбата
Линията на Живота
Линията на Марс
Линията на Брака
Линията на Здравето
Линията на Разума
Линията на Успеха
Линията на Сърцето
Пояса на Венера

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР