Възкресение Христово бе посрещнато в Италия по един невиждан, необичаен,

...
Възкресение Христово бе посрещнато в Италия по един невиждан, необичаен,
Коментари Харесай

Папата с призив да си възвърнем надеждата

Възкресение Христово бе посрещнато в Италия по един невъобразим, необикновен, незабравим и уникален за християнския свят метод и за първи път в неговата история - единствено и само пред тв приемниците.

Епидемията от ковид анулира обществените литургии и Папа Франциск от базиликата „ Св. Петър ” в Рим в наличието на дребен брой свещеници, църковния хор и към 15 души специфични посетители, изнесе в непосредствено телевизионно лъчение месата която оповести Възкресението.

След трикратното изговаряне на фразата Lumen Christi – “Христовата светлина ”, потъналата в мрачевина базилика последователно се извърши със светлина – признакът на Великден. „ Да си възвърнем  вярата ”, сподели в словото си Папа Франциск.

Днес по обед, още веднъж от олтара в базиликата „ Св. Петър ”, в наличието единствено на дребен брой свещеници, папа Франциск ще изнесе празничната литургия и ще насочи обръщението си “към Града и към света ”, които ще бъдат излъчени за Мондовизия от публичната телевизия RAI, взаимно с Ватикана.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР