Въведеното с Националната здравна карта лимитиране на броя на леглата,

...
Въведеното с Националната здравна карта лимитиране на броя на леглата,
Коментари Харесай

Болничните сдружения посочиха проблема, водещ до кризи като тези с починали деца

Въведеното с Националната здравна карта лимитиране на броя на леглата, възбраната за смяна и даже заместването им по специалности, което се следи автоматизирано от НЗОК, ни слага непрестанно в обстановки, в които сме принудени да връщаме заболели, които имаме потенциал да лекуваме, само че нямаме право. Това споделят в своя декларация Българска болнична асоциация, Национално съдружие на частните лечебни заведения, Национално съдружие на регионалните многопрофилни лечебни заведения за интензивно лекуване и Сдружание на общинските лечебни заведения в България.
" Не би трябвало да позволяваме да умират хора, по тази причина, че е по-лесно да се управлява една активност с сходен жанр забрани и ограничавания. Призоваваме способените държавни органи на най-високо равнище, да подхващат нужните дейности за смяна в Закона за лечебните заведения и Националната здравна карта за унищожаване на това ограничаване, тъй че да не се постанова в бъдеще да връщаме пациенти и да слагаме по този метод живота и здравето им в риск, което уверени сме никой в нашата страна не желае ", се споделя още в декларацията.
Организациите приканват и да не се търси и хвърля виновност напразно, а да почнат да се вземат решение дългогодишни проблеми.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР