Във вторник армията на Буркина Фасо заяви, че е убила

...
Във вторник армията на Буркина Фасо заяви, че е убила
Коментари Харесай

Армията на Буркина Фасо обяви, че е убила най-малко 20 терористи

Във вторник армията на Буркина Фасо съобщи, че е умъртвила минимум 20 " терористи " и е унищожила четири от техните позиции в комбинирана интервенция в два северни района, мощно потърпевши от джихадистките бунтовници, оповестява Агенция Франс Прес.

Операцията започва на 5 май в районите Север и Сахел, обединявайки стандартни и специфични сили, военновъздушните сили и жандармерията, полицейско поделение, което е под военно командване, се споделя в изказване. Наречен Houne - Достойнство в езика Fula или Peul - интервенцията се чака да продължи повече от месец, сподели източник от сигурността пред AFP.

" Повече от 20 терористи са обезвредени " и четири от техните бази или позиции са унищожени, сподели източникът, добавяйки, че също са конфискувани информационно съоръжение, оръжия, муниции и транспортни средства.

В предишното въоръжените сили направиха доста известия за сходни интервенции, само че не съумяват да спрат възходящите жертви, породени от петгодишната джихадистка рецесия в региона на Сахел.

Около 1300 души са починали и повече от милион са напуснали домовете си. В събота трима цивилни бяха убити в Тин-Акоф, до момента в който трима бойци бяха ранени от бомба в Мансила в провинция Яга на изток.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР