Във всичката съвременна електроника се използват транзистори. Въпреки бурното развитие

...
Във всичката съвременна електроника се използват транзистори. Въпреки бурното развитие
Коментари Харесай

NanoRing: нов вид транзистори от Qualcomm

Във всичката модерна електроника се употребяват транзистори. Въпреки бурното развиване на технологиите, самият принцип на работа на транзистора съвсем не се е трансформирал, само че Qualcomm е на път да извърши техническа гражданска война с появяването на безусловно новия вид транзистори с име NanoRing.
Неотдавна Qualcomm взаимно със експертите на Applied Materials (производство на чипове) и Synopsys (автоматизация на проектирането), сътвориха математически модел на пет нови транзистора от ново потомство. Qualcommm се спря единствено на модела NanoRing .



NanoRing наподобява на сандвич от два или три силициеви правоъгълни канала. Всеки канал е обкръжен от първокачествен диелектрик, върху който е нанесен металния пласт на ръководещия електрод – гейта. Подаването на електрически капацитет на гейта трансформира силата на електрическото поле в силиция, позволявайки протичането на електрически ток.

Цялостното потапяне на силициевия канал в електрода на гейта дава опция за доста по-добро ръководство на движещите се електрони. Но по този метод се получава висок паразитен потенциал, който се заобикаля посредством елиптичната форма на силициевите канали.

Qualcomm планува основаването на процесор с новите транзистори, който би трябвало да употребява доста по-малко сила от днешните решения.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР