Във времето, в което живеем, физическата или така наречената външна

...
Във времето, в което живеем, физическата или така наречената външна
Коментари Харесай

Красивият външен вид не е достатъчно условие за сексуално привличане

Във времето, в което живеем, физическата или по този начин наречената външна хубост към момента е издигната в фетиш. Достатъчна ли е обаче тя, с цел да предизвика полово предпочитание?
Красотата несъмнено е субективно разбиране и дали нещо или някой е общопризнат като хубав значително зависи от призмата на „ гледащия “. И въпреки всичко има мъже и дами, чиято осанка е доста привлекателна и това не може да се отхвърли. Достатъчна ли е обаче външната хубост, с цел да се предизвика полово привличане?
Вероятно, когато чуете думата привличане, мозъкът ви незабавно прави асоциации с романтика и секс. Но знаете ли, че има разнообразни типове привличане – някои, от които нямат полов или сантиментален съставен елемент. Един подобен вид привличане е по този начин нареченото естетическо привличане.

Какво тъкмо е естетическо привличане?
Естетическо привличане значи да бъдете впечатлени или да оценявате хубостта на различен човек, без безусловно да желаете физическа, сантиментална или полова връзка с него. Изхождайки от обяснението какво съставлява естетическото привличане, явно може да се направи умозаключение, че красивият външен тип не всеки път подсигурява предизвикателство на полово предпочитание у другите хора.

Естетическо привличане и полово привличане
Има неправилно разбиране, че би трябвало да изпитате естетическо привличане, с цел да почувствате полово привличане. Има доста хора, които развиват полово привличане, откакто са построили прочувствена връзка (без въобще да са естетически привлечени от човека). Сапиосексуалните хора пък имат потребност от ментална стимулация и тя може да провокира в тях полово привличане. Казано в резюме – красивият външен тип не подсигурява зараждането на полово предпочитание, само че пък в случай че е смесен с нещо друго, то сигурно би оказал помощ.

Естетическо привличане и физическо привличане
Физическото привличане е желанието да бъдете покрай човек – доста пъти посредством потребността от допиране. Физическото привличане обаче може да бъде и несексуално. Например – желаете да прегърнете най-хубавия си другар. Сексуалното привличане от своя страна включва желанието за физическа непосредственост, само че то няма по какъв начин да бъде комплицирано. Вие просто знаете, че сте привлечени полово от някого и евентуално в главата ви към този момент се въртят полови сюжети с него.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР