Във връзка със заявената от министъра на младежта и спорта

...
Във връзка със заявената от министъра на младежта и спорта
Коментари Харесай

Министерството на спорта: Клубове фантоми са гласували на конгреса на БФС на 12 октомври

Във връзка със декларираната от министъра на младежта и спорта Радостин Василев гласност и неприкритост в работата на ММС оттова изпратиха известие за резултатите от осъществена инспекция на специалисти от дирекция “Регионална съгласуваност и контрол” за активността на три футболни клуба от област Сливен - ФК “Стандарт” гр. Шивачево, ФК “Балкан” с. Селиминово и ФК “Спартак” с. Бяла. Тя беше назначена със Заповед № РД-09-95/04.02.2022 година на зам.-министъра на младежта и спорта инж. Владимир Харизанов.

Повод за инспекцията беше постъпило в ММС писмо с вх. № 14-00-138/24.01.2022 година от Димитър Бербатов.

Пълния отчет от инспекцията може да видите:

Бяха предоставени заявления от трите футболни клуба:

Изключително усещане прави декларацията на ръководителя на УС на ФК “Стандарт” гр. Шивачево Динко Николов, който декларира, че клубът не развива никаква активност в интервала 2019-2022 година Той удостоверява това и във видео изказване.

По време на инспекцията беше потърсено подпомагане от Оценка за съвместимост на БФС-Сливен, само че остана без отговор. На два пъти бе поискано мнение от Българския футболен съюз, като в първия случай в ММС не беше получен отговор. При втория случай в ММС постъпи писмо от изпълнителния шеф на БФС Борислав Попов, с което може да се запознаете

За ММС е извънредно притеснително, че макар категорично заявеното от страна на ръководителя на ФК “Стандарт” гр. Шивачево безучастие в шампионати и шампионати, БФС показва на ММС заверени документи, съгласно които детски тим на този футболен клуб освен е взел присъединяване в шампионати, само че е и победител в един от тях. Освен всичко друго този клуб е взел участие в Конгреса на БФС на 12 октомври предходната година и е дал своя вот, когато е определен Борислав Михайлов.

Заключението на комисията е, че поради всички тези несъгласия и допустимо съществуване на документи с погрешно наличие, ММС би трябвало да сезира способените органи.

От министерството прецизират още, че по отношение на полученото писмо от ФИФА и УЕФА министърът на младежта и спорта Радостин Василев е дал отговор на двете футболни централи и е дал търсената информация.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР