Във връзка с проливните валежи тази сутрин на територията на

...
Във връзка с проливните валежи тази сутрин на територията на
Коментари Харесай

ВиК - Русе обяви състоянието на водоснабдителната и канализационната мрежа след бурята

Във връзка с проливните превалявания тази заран на територията на община РусеВиК ООД-Русе осведоми жителите за положението на водоснабдителната и канализационната мрежа, както и на улици и сектори в обсега на т. нар „ воден цикъл “:

• Водоснабдителна мрежа

Възникнала е огромна повреда на основен водопроводен клон с диаметър ф250 по ул. „ Плиска “ в региона на ресторант „ Париж “. Аварията към този момент е локализирана и са подхванати дейности по нейното премахване.

• Канализационна мрежа

По време на интензивния дъжд е бил претрупан канализационен колектор по бул. „ Христо Ботев “ и по бул. „ Цар Освободител “, което е провокирало наводнение на региона при кръстовището наоколо до някогашната Симова мелница. Претоварен е и колектор „ Чипровци “, в резултат на което е залято кръстовището на ул. „ Чипровци “ с ул. „ Мала планина “.

Решетките на редица дъждоприемни шахти са били запушени от паднали листа, което е довело до местни наводнения на терена като тези по бул. „ Скобелев “ до СБА, жп подлеза на бул. „ Липник “ и по бул. „ Придунавски “ пред Гранична полиция.

Вследствие на токови удари краткотрайно е било прекратено електрозахранването на канализационна помпена станция „ Кея “ и „ Ялта “. Към момента и двете станции са с възобновено електрозахранване.

• Улици и сектори в обсега на план „ Изграждане на ВиК инфраструктура на обособената територия, обслужвана от „ ВиК “ ООД – Русе “

Всички ровове в границите на плана са наводнени. Получили са се затлачвания и отчасти отмиване на противоположни диги. В момента компаниите реализатори работят по отводняване и възобновяване на засегнатите сектори.

Вследствие на преваляванията по ул. „ Македония “ е пропаднал автомобил на охранителна компания, наета от изпълнителя за охраняване на техника и съоръжение, която се употребява на обекта за създаване на канализация в кварталите „ Средна кула “ и „ Долапите “ в границите на Проекта. В момента се правят дейности по изваждане на транспортното средство. От ВиК-Русе приканват жителите да съблюдават знаците и пътната сигнализация, и да не минават огражденията по улицата, която е затворена поради ремонтните действия.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР