Във връзка с обилните снеговалежи, последвалата усложнена метеорологична обстановка от

...
Във връзка с обилните снеговалежи, последвалата усложнена метеорологична обстановка от
Коментари Харесай

Николай Нанков разпореди извършване на огледи на ВиК съоръженията във връзка с усложнена метеорологична обстановка

Във връзка с изобилните снеговалежи, последвалата усложнена метеорологична конюнктура от 26 февруари 2018 година, спиране на електрозахранването и обледяване на елекропроводите, захранващи водоснабдителните обекти, е допустимо нарушение на водоснабдяването в обособени обитаеми места.

По предписание на министъра на районното развиване и благоустройството Николай Нанков Николай Нанков е министър на районното развиване и... към профила от през вчерашния ден се правят огледи на водоснабдителните мрежи и уреди за констатиране на проблеми. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на районното развиване и благоустройството.

Към момента нарушено водоснабдяване има в обитаеми места в областите Видин, Добрич, Силистра, Смолян, Стара Загора, Хасково и Шумен. Работи се по възобновяване на електрозахранванията. Водоснабдяването ще бъде възобновено при премахване на повредите. При нарушение на водоподаването на обитаемоте места, потребителите могат да получат спомагателна информация на електронните страници или на дежурните телефони на ВиК операторите.

Съгласно подадената информация от ВиК операторите към принципал Министерството на районното развиване и благоустройството, стопанисващи водоснабдителните язовири, всички уреди са в обикновено експлоатационно положение. Няма нарушавания в подаваните водни количества за обитаемоте места. По предписание на министър Нанков равнището на тези язовири се следи с оглед идното снеготопене.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР