Във връзка с изнесените факти, свързани с Община Алфатар и

...
Във връзка с изнесените факти, свързани с Община Алфатар и
Коментари Харесай

Депутат от ГЕРБ започва проверка на обвинения на колега от БСП

Във връзка с изнесените обстоятелства, свързани с Община Алфатар и кмета на общината Янка Господинова от народния представител от Българска социалистическа партия Стоян Мирчев, аз ще желая публични отговори от всички отраслови институции. Това съобщи на среща с медии депутатът от ГЕРБ от 2-ри МИР – Силистра Алтимир Адамов. " Например в своето изказване пред медиите Стоян Мирчев показва, че има доста уволнени чиновници от общинската администрация в Алфатар. Аз ще желая формален отговор дали това е по този начин от Областната ревизия по труда. Мирчев твърди, че Янка Господинова се е разпореждала с държавни парцели. Аз ще желая публична информация от регионалния шеф дали това е по този начин. Мирчев твърди за избирателност при даването на безвъзмезден топъл обяд. Аз ще желая отговор от Агенцията за обществено подкрепяне дали това е по този начин. И по-късно ще дава ще дава всички публични отговори на медиите ", разяснява Адамов.

На въпрос дали има информация, че дъщерята на Янка Господинова е била назначена на работа в общинската администрация, което е жестоко нарушаване на българското законодателство, Адамов отговори: " Знам, че по този въпрос Стоян Мирчев е сезирал Комисията за определяне на спор на ползи и ще изчакам нейния отговор. Но желая да попитам, откакто той твърди, че има и други нарушавания, за какво е сезирал единствено тази комисия, а не всички отраслови. " Адамов даде обещание още, че при всяко приемане на отговор на негово питане ще привиква конференции по тематиката.

Няколко съществени казуса са се откроили по време на негови приемни с поданици на общините Дулово, Тутракан и Алфатар при започване на тази седмица. " В Алфатар би трябвало да се ремонтират няколко улици, защото общината не е в положение да поради ниския си бюджет и аз поех ангажимент. Друг въпрос беше за нови матраци и възглавници в локалната детска градина и той бе решен ", заяви националният представител. В Тутракан локалният детски състав " Възраждане " е изискал финансова помощ за свои участия, а селскостопански служащи пък са обърнали внимание, че не получават навременна информация. В Дулово доста блестящо е издаден казусът с острата потребност от нова детска градина, защото в настоящата местата не достигали. " С кмета на Дулово доктор Юксел Ахмед обсъдихме опцията за строителството на нова детска градина и аз поех ангажимент този проблем да се реши ", сподели още Адамов.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР