Във връзка с епидемиологичната обстановка в страната Негово светейшество българският

...
Във връзка с епидемиологичната обстановка в страната Негово светейшество българският
Коментари Харесай

Патриарх Неофит ще отбележи 75-ия си рожден ден в уединение и молитва

Във връзка с епидемиологичната конюнктура в страната Негово светейшество българският патриарх и Софийски митрополит Неофит ще означи през днешния ден 75 години от рождението си, в усамотение и молитва. Това се споделя в известие от Българската патриаршия за 75-годишнина на българския патриарх Неофит.

" Светейшият патриарх се обръща към всички свои рожби, искащи да го поздравят, да сторят това, като се помолят за здраве, мир и благопреуспяване на благочестивия ни народ, и приканва, плануваните средства за цветя и други дарове, да бъдат преведени за благотворителни цели в дарителската сметка на Отдела " Милосърдие и щедрост " при Софийската света митрополия или да бъде подкрепят човек по желание, който е в неравностойно състояние ", се приканва в известието на Негово светейшество.

Дарителската сметка на Софийската митрополия е оповестена на на Българската патриаршия.

Патриарх Неофит е роден на 15 октомври 1945 година в София със светското име Симеон Николов Димитров. На 24 февруари 2013 година на Патриаршеския изборен църковен събор в София Русенският митрополит Неофит беше определен за български патриарх и Софийски митрополит.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР