Във видеообръщение, разпространено в ранните часове в събота, украинският президент

...
Във видеообръщение, разпространено в ранните часове в събота, украинският президент
Коментари Харесай

Зеленски: Настъпи време за смислени разговори за сигурността с Москва

Във видеообръщение, публикувано в ранните часове в събота, украинският президент Володимир Зеленски прикани за всеобхватни мирни диалози с Москва и предизвести, че в противоположен случай Русия ще се нуждае от генерации, с цел да се възвърне от загубите, претърпени по време на войната, осведоми Българска телеграфна агенция, базирайки се на Ройтерс.

Зеленски сподели, че Украйна постоянно е предложила решения за мира и е желала смислени и почтени договаряния за мира и за сигурността без отсрочване.

"Искам всички в този момент да ме чуят, изключително в Москва. Настъпи моментът за среща, време е да приказваме ", съобщи той.

"Дойде време да възстановим териториалната целокупност и справедливостта за Украйна. В противоположен случай загубите на Русия ще бъдат такива, че ще са нужни няколко генерации да се възвърне ", сподели украинският президент.

Двете страни организират диалози от седмици без признаци за пробив.

Зеленски сподели, че съветските сили съзнателно блокират филантропичните доставки за градовете, подложени на офанзиви.

"Това е умишлена тактичност (...) Това е военно закононарушение и те ще дават отговор за него, 100 % ", съобщи Зеленски.

Той сподели, че няма информация какъв брой са починалите след удара против театъра в Мариупол, където стотици хора бяха потърсили леговище. Досега са избавени повече от 130 души, заяви Зеленски.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР