Във великотърновското село Ресен от днес хората могат безплатно да

...
Във великотърновското село Ресен от днес хората могат безплатно да
Коментари Харесай

`В село Ресен безплатно предават строителни и домакински отпадъци и ползват намаление от такса смет

Във великотърновското село Ресен от през днешния ден хората могат гратис да предават събраните строителни и домашен боклуци и да употребяват понижение от дължимата такса боклук. Това е първата селска площадка за разделно събиране на боклуци във Великотърновска област. 

Площадката е направена от Община Велико Търново, вложени са 50 хиляди лв., което е неведнъж по-малко от парите, които годишно общинският бюджет дава за разчистване на противозаконни сметища, разяснява кметът на Велико Търново Даниел Панов и разясни, че хората ще употребяват данъчни облекчения: 

„ След предаването на отпадъците ще има издадени карти с лична партида. На тази партида на всеки ще му се натрупват килограмите от разделно събрания боклук и когато доближат над 150 кг, ще могат да имат 30 % отстъпка от количеството на такса боклук “. 

Площадката е направена по самодейност на съдружие „ Живея чисто в село Ресен “, съобщи Марина Пашова: 

„ Ние започнахме преди към две години начинания за разчистване на противозаконните сметища на територията на селото и поискахме да намерим стабилно решение “. 

На площадката се събират гратис разделно хартия, пластмаса, стъкло и метал, едрогабаритни и строителни боклуци, остарели облекла и обувки. 
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР