Във Великобритания цените на автомобилите втора употреба достигнаха рекордно високи

...
Във Великобритания цените на автомобилите втора употреба достигнаха рекордно високи
Коментари Харесай

Рекодно високи цени на колите втора употреба във Великобритания след силен интерес от купувачите

Във Англия цените на колите втора ръка доближиха рекордно високи равнища, откакто от ден на ден хора купуват остарели коли, заради по-слабото доставяне на пазара с нови.

По данни на Асоциацията на автомобилистите цените на най-популярните във Англия коли втора употреба са се нараснали с 57% от 2019 година насам.

Например, цената на Форд Фиеста, използван от 3 до 5 години, е приблизително 9 770 паунда в съпоставяне със 7 450 паунда преди две години.

Данни на автомобилната промишленост демонстрират, че „ съвсем нови коли “ втора употреба са изключително търсени.

Увеличаването на цените се дължи на няколко фактора - световният дефицит на компютърни чипове, употребявани в автомобилостроенето, както и други материали като мед, алуминий и кобалт, което докара до по-малко произвеждане. А това насочва купувачите към остарели коли.

Има даже случаи, когато даден модел на пет години е с по-висока цена от по-новия модел отпреди три години, както е това при Mini Hatch, прочут още като Mini Cooper.

От Асоциацията на автомобилистите обявиха, че при първото облекчение на локдауна през лятото на 2020 година „ се е отприщило търсенето “ след отлива в ранните стадии на пандемията.

Недостигът на нови коли за продажба обаче е предиздвикал доста водачи да купуват използвани коли, като надлежно увеличеното търсене е довело до невиждано повишаване на цените.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР