Във Великобритания десетки хиляди железопътни работници могат да се завърнат

...
Във Великобритания десетки хиляди железопътни работници могат да се завърнат
Коментари Харесай

Железопътни служители във Великобритания подновят стачките?

Във Англия десетки хиляди железопътни служащи могат да се завърнат към стачките, откакто техният профсъюз отхвърли ревизирано предложение на работодателите за възстановяване на заплащането.

Профъсюзът RMT отхвърли офертата като „ ужасна “, а водачът му Майк Линч се закани стачките да продължат „ толкоз дълго, колкото е нужно “. Синдикатът не се съгласи с предлагането за нарастване на заплатите с 5% със задна дата от януари предходната години и 4% през тази година.

Работодателят Network Rail съобщи, че това е последната и най-хубавата оферта, която могат да създадат, с цел да се приключи остарелия трудов спор. До момента бяха проведене 19 протестни дни и имаше очаквания, че ще бъде открито решение.

От RMT считат също, че предлаганите промени от Network Rail в работните практики ще доведат до съществено понижаване на планувани ограничения за поддръжка, което ще направи железниците по-малко безвредни, ще докара също до затварянето на всички билетни каси и орязване на хиляди работни места в промишлеността, когато железниците се нуждаят от повече вложения.

Министърът на превоза обаче сложи под въпрос решението на синдиката да взема решения от името на служащите по едно доста положително предложение и го прикани да даде офертата на работодателя за необятно разискване.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР