Във вечерта на Великото народно въстание хиляди се събират на

...
Във вечерта на Великото народно въстание хиляди се събират на
Коментари Харесай

Бомбички летят по сградата на Народното събрание |

Във вечерта на " Великото национално въстание " хиляди се събират на митинга пред някогашния партиен дом - новата постройка на Народното събрание. 

Със конфликти с полицията, ранени и сълзотворен газ започна 56-ят ден на митинги в столицата. Демонстрацията на жълтите павета продължава и към този час.

Следим събитията, очаквайте информация, фотоси и видео онлайн.



Хронология на митинга:

21:00 ч.- Бомбички и димки хвърчат към входа на партийния дом.



20:32 ч. - Ето по какъв начин наподобява митингът все още:



20:04 ч. - Бабикян се обърна към Нинова: " Ако в действителност сте съпротива, напуснете този неприличен парламент! "



19:56 ч. - " През 2007 година на този площад звучеше Одата на насладата, влязохме в Европейски Съюз, където има полезности - независимост, тъждество, приятелство. Днес има единствено полезности от чекмеджето на Борисов ", съобщи Арман Бабикян от " Отровното трио ".

19:52 ч. - " Това е война, война против корупцията. Днес беше най-голямата борба и тази борба победи. Борбата за свободата е като хляба, всеки ден ще се замесва. Утре идва нов ден, на следващия ден въстанието продължава ", сподели от трибуната юрист Хаджигенов. 

19:48 ч. - " Ако до на следващия ден сутринта няма оставки, няма да имат спокоен ден. Тук ще бъдем до успеха на нашето въстание ", съобщи проф. Минеков. 

19:38 ч.- Множеството се простира пред Булбанк, партийния дом, та чак до Руската черква. Край президентството също е непроходимо. Хората са десетки хиляди и не престават да идват.

19:30 ч. - Протестът става все по-многолюден. В последния половин час към него се причисляват от ден на ден младежи.



19:24 ч - " В момента Евронюз излъчва директно нашия митинг. Ще продължим, уповавам се още довечера да имаме резултат. Доживяхме да ни ръководят идиоти некадърници,такава покруса не се е случвала от освобождението насам ", съобщи проф. Минеков от " Отровното трио ".

19:05 ч. - Демонстранти има доникъде на паркинга пред Националната изложба, пред някогашния партиен дом, както и пред президентството. Хората не престават да се събират.



18:57 ч. - Протестиращите се хванаха за ръце - в символ на това, че са дружно и обединени в своята идея: оставката на премиера Бойко Борисов, държавното управление и основния прокурор Иван Гешев.

 Снимка: Йорданка Веселинова

18:47 ч. - Демонстрантите приветстваха служителите на реда. Служителите на реда взеха като подарък от стачкуващите националните флагове и си ги вързаха за униформите.



Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР