Работещите в градския транспорт на София са готови на едночасова

...
Работещите в градския транспорт на София са готови на едночасова
Коментари Харесай

Работещите в градския транспорт в София обявиха готовност за ефективна стачка - Протести

Работещите в градския превоз на София са подготвени на едночасова ефикасна стачка, съобщи пред ръководителят на Федерация на транспортните служащи към Конфедерация на труда „ Подкрепа “ Иван Кирилов.

Синдикатите упорстват за 30% нарастване на заплатите със задна дата - от първи януари. Искането е за работещите в четирите общински сдружения - Столичен автотранспорт, Столичен електротранспорт, Метрополитен и Центъра за градска подвижност.

Овен за възнагражденията, зрее напрежение и поради текучество на фрагменти и изискванията на труд, споделят синдикатите. Кирилов добави, че изтече тригодишното съглашение за годишно нарастване на заплатите с 10 %:

" Гледайки инфлацията, в действителност по никакъв мотив не сме съгласни на 10% нарастване на заплатите, над 100 водача са напуснали Столичния автотранспорт през предходната година. За 2021 и 2022 година над 32 000 работни дни имат водачите необработен заплатен годишен отпуск. Нямат опция да си употребяват отпуската заради това, че не са задоволителен брой ".

След отправено от Федерацията искане за привикване на съвет за обществено съдействие по превоза в Столична община, подобен е плануван за вторник. На него ще се разисква нарастване на заплатите на работещите в четирите общински транспортни сдружения.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР