Стотици пловдивчани излязоха на протест пред сградата на общинската администрация. Протестът

...
Стотици пловдивчани излязоха на протест пред сградата на общинската администрация. Протестът
Коментари Харесай

Пловдивчани на протест: Това ни е последният шанс да спрем кражбата на Панаира - Протести

Стотици пловдивчани излязоха на митинг пред постройката на общинската администрация. Протестът е под надпис " Последен късмет да спрем кражбата на Панаира " и е против решението на Общинския съвет, водещо до придобиване от предприемача Георги Гергов на още дялове от Международния панаир - Пловдив.

Демонстрантите упорстват плануваната за на следващия ден изключителна сесия на Общинския съвет решението да бъде променено и да се гласоподава " срещу " апортирането на варненските акции в сдружението " Пълдин Туринвест ".

Протестиращите издигнаха плакати с надписи " Панаирът е на всички ", " Няма да забравим предателите ", " 350 декара? Отказваме да бъдат подарени ".

Демонстрантите се притесняват, че ако Георги Гергов поеме контрола над Панаира, теренът ще бъде застроен, а Панаирното градче унищожено.

Ако и на следващия ден общинските съветници не се явят на работа, ще ги държим под морална отговорност за загубата на една от емблемите на града, обявиха протестиращите.

Множеството потегли на шествие по Главната улица в града до площад " Съединение ".

Извънредната сесия на следващия ден бе инициирана от съветници от разнообразни политически сили, с цел да се реши по какъв начин да гласоподава представителят на община Пловдив на идното Общо заседание на акционерите на сдружението " Пълдин Туринвест ".

Това е втори опит, откакто на 3 януари първата изключителна сесия не съумя да събере кворум. Основна точка в общото заседание е увеличение на капитала на сдружението посредством апортирането в него на притежаваните от община Варна 29 на 100 от Панаира.

След прехвърлянето се чака делът на предприемача Георги Гергов в изложбения център да нарасне на 79 %, а община Пловдив да стопи своите 25 % присъединяване на 20 на 100, прецизира Българска телеграфна агенция.

В края на ноември съветниците отхвърлиха апорта, само че все пак Георги Гергов се опита да го впише в Търговския указател. Община Пловдив заведе дело в Окръжния съд, с което блокира вписването, а Апелативният съд удостовери прекъсването на регистърното произвеждане. Последва предложение от предприемача да трансферира на община Пловдив два % от акциите и шест дка от " Международен панаир - Пловдив " за създаване на опера, в случай че администрацията утвърди апорта на акциите на община Варна в " Пълдин Туринвест " АД. Така на сесията на 19 декември съветниците взеха решение да гласоподават " за " всички точки на общото заседание.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР