Във Ватикана е намерен древен ръкопис, който хвърля светлина върху

...
Във Ватикана е намерен древен ръкопис, който хвърля светлина върху
Коментари Харесай

Разкриха тайната за раждането на Исус

Във Ватикана е открит античен ръкопис, който хвърля светлина върху раждането на Христос. Текстът е озаглавен " Откровението на влъхвите " и е написан на мъртвия сирийски език, който е акцент на арамейския.

Не е известно по какъв начин се е озовал в архива на папите, където е прокиснал 250 години.

Американският академик Брент Ландо, който е дешифрирал текста, не изключва опцията неговият създател с очите си да е видял Христос.

Според думите на учения находката съставлява копие на документ, написан през трети век. Според Ландо преписът е изработен през осми век, по-малко от 100 години след появяването на Евангелието на Матей, където за първи път е разказано пътешествието на влъхвите към родното място на Христос.

Според античния документ влъхвите, донесли дарове на Исус, не са трима, както е в доста разновидности от писанията, а десетки. Освен това те пристигнали при Мария и Йосиф не от Персия, а от страната Щар, която ученият отъждествява с античен Китай.

Влъхвите били потомци на Сиф, третия наследник на Адам. Авторът на ръкописа споделя за техните обичаи и традиции. В ръкописа написа още, че Витлеемската звезда, която довела мъдреците до пещерата, където се родил Исус Христос, се трансформирала в " малко лъчезарно дребосъче ".

" Витлеемската звезда и Христос са едно и също нещо. То е богочовек, който може да се трансформира в каквото изиска ", написа в документа.

Уникалният документ повече от 250 години е стоял в архивите на Ватикана. Не е известно от кое място е пристигнал.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР