Във футболните мачове през следващата година ще бъде изпробвано ново

...
Във футболните мачове през следващата година ще бъде изпробвано ново
Коментари Харесай

Изпробват ново правило във футбола

Във футболните мачове през идната година ще бъде тествано ново предписание, което разрешава спомагателни смени на футболисти със подозрения за контузия на главата.

Група специалисти предложи " във всяко съревнование, което демонстрира интерес ", да бъде позволено да стартират проби през януари ", обявиха от Борда на футболните правила (IFAB).

" Групата се съгласи, че използването на философията " в случай че има подозрения за травма на главата да се извърши промяна " ще бъде най-хубавото решение в отбрана на здравето на футболистите ", се споделя още в изказването.

Дискусията се сплотява върху " спомагателна непрекъсната промяна ", а не върху краткотрайна промяна за няколко минути, до момента в който се преценя положението на контузения състезател.

Правилата на футбола разрешават на тимовете да вършат три смени за 90 минути. Повечето надпревари по света одобриха предлагането на IFAB за пет смени с цел да се облекчат играчите по време на претрупаната стратегия, породени от пандемията от ковид.

IFAB съобщи, че двата му публични панела (по футбол и механически въпроси) ще прегледат новото предлагането на 23 ноември.Решенията могат да бъдат взети на срещата на IFAB през декември, която ще включва чиновници от ФИФА и четири английски футболни федерации.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР