Във Франция се провежда тържествена церемония за 78-ата годишнина от

...
Във Франция се провежда тържествена церемония за 78-ата годишнина от
Коментари Харесай

Победата над нацизма: Франция отбелязва 78 г. от края на Втората световна война

Във Франция се организира тържествена гала за 78-ата годишнина от успеха на съдружниците над нацистка Германия и края на Втората международна война в Европа.

8 май - годишнината от края на Втората международна война в Европа е празничен ден във Франция и традиция, на която френските президенти доста държат и прецизно съблюдават. Въпреки риска от произшествия и митинги, за Еманюел Макрон беше наложително през днешния ден да сервира венец пред статуята на военачалник Де Гол и пред гроба на незнайния войник под Триумфалната арка.

Френският президент сложи ултиматум от 100 дни за справяне с рецесията в страната

Това се случва тъкмо седмица след най-тежките конфликти сред стачкуващи и полиция, поради доста противоречивата пенсионна промяна, на която се дължи и рекордно ниският рейтинг на президент сега.

Втората международна война в Европа завършва на 8 май 1945 година в 23:01 часово време в Берлин, откакто предходния ден, на 7 май, във френския град Ренс е подписана безусловната капитулация на Германия. Над 50 милиона души умират във войната.

Русия отбелязва успеха на съдружниците на следващия ден с обичайния церемониал за „ Деня на успеха “. За Европа обаче на следващия ден е „ Денят на Европа “.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР