Във Франция, Австрия, в Ню Йорк и Квебек се облекчават

...
Във Франция, Австрия, в Ню Йорк и Квебек се облекчават
Коментари Харесай

След половин година локдаун, френските заведения ще могат да приемат посетители

Във Франция, Австрия, в Ню Йорк и Квебек се облекчават рестрикциите, въведени поради коронавирусната пандемия, съобщи Франс прес.

След 6 месеца живот на забавени обороти поради рестриктивните мерки французите от през днешния ден могат още веднъж да похапнат или да пийнат по чашка на терасите на заведенията за хранене, кафенетата и питейните заведения. Заведенията одобряват обаче до 50% от нормалните си гости и до 6 души на една и съща маса. Едва на 9 юни клиентите ще могат да бъдат посрещани и в закритите площи за заведенията.

Киносалоните, театрите и музеите във Франция още веднъж могат да одобряват гости, само че с маски и при съблюдаване на критерии за броя на посетителите.
Вечерният час във Франция е от 21 до 6 ч.

Днес френският президент Еманюел Макрон съобщи, че данните за коронавирусната болест в страната се движат в вярната посока, само че предложи на всички да останат внимателни, съобщи Ройтерс. Кадри, излъчени по телевизия Бе Еф Ем, демонстрираха Макрон и министър председателят Жан Кастекс да пийват кафе на терасата на кафене на улица " Мироменил " в Осми парижки регион, покрай президентския замък.

В Австрия завръщането към естествения живот от през днешния ден напредна с още една стъпка. Изцяло отварят порти заведенията за хранене, хотелите и културните обекти. Но на входа на някои места ще би трябвало да се показват резултати от негативен тест за ковид, документ за имунизация или документ за прекаран Ковид-19 и съществуване на антитела. В някои обекти се планува и правене на бърз тест на място, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Обектите, отварящи порти през днешния ден в Австрия, бяха затворени за повече от шест месеца поради пандемията, напомня Асошиейтед прес. От клиентите продължава да се изисква да носят маски и да съблюдават отдалеченост от 2 метра, както и да записват персоналните си данни, с цел да улеснят следенето на контактите.

До 3000 души ще могат да посещават събития навън с авансово избрани места, а до 1500 души ще могат да участват на събития на закрито. Събитията без избрани места са лимитирани до 50 души. На частни събирания на закрито се позволява да има до 4 възрастни и до шест деца.

Баровете ще би трябвало да затварят порти в 22 ч., а публичните прояви ще би трябвало да завършват в същия час.

От през днешния ден Австрия вкарва облекчения и на условията за карантина за чужденците, идващи от редица европейски страни.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР