Вътрешното министерство извършва цялостна проверка по случая с шамара и

...
Вътрешното министерство извършва цялостна проверка по случая с шамара и
Коментари Харесай

Хиляди турски тирове у нас всеки ден, има ли страх от полицията

Вътрешното министерство прави цялостна инспекция по случая с шамара и опит за изнудване от служител на реда към турски водач. Според министър Бойко Рашков записите в полицейските коли от деня на случая са били манипулирани.

Потърпевшият Мухсин Казан дойде в София, с цел да подаде тъжба в съда против служителите на реда. Каза, че е срещнал поддръжка от българските си сътрудници.

След като 3 часа е давал показания пред прокурор за шамара, който получи от български служител на реда, е безапелационен, че ще търси правата си в съда, споделя самият той пред Българска национална телевизия.

"Ако щете ми вярвайте, болката от шамара край Ихтиман не ми мина до Харманли и Хасково. Постоянно пиех вода и намазах мястото с крем. Бих желал да споделя, че сега се опасявам, когато вляза в България. 28 години съм по тези пътища и за пръв път ми се случва нещо сходно. Затова ще желая да бъде направено каквото е належащо, с цел да получа и морално, и финансово отмъщение. Няма да се откажа. Без значение какъв брой ще продължи ", описа турският водач.

Мухсин Казан не очаквал казусът да придобие такава публичност. "Снощи към 23 ч. влязох в България през Граничен контролно-пропусквателен пункт "Капитан Андреево ". Дори се пошегувахме с служителя на реда на паспортния надзор. Каза ми: Аз те познах! Видях те по малкия екран. Попита ме: Ти ли си оня, който изяде пестник? Казах: Да, аз съм ", споделя Казан пред Българска национална телевизия.

Дисциплинарната инспекция на Министерство на вътрешните работи е открила кои са служителите на реда от записа - директният причинител е с 18 години стаж. Двамата ще бъдат отстранени от служба до приключването на дисциплинарното произвеждане.

"Изключително срамно събитие, придружено от редица чисто професионални нарушавания, които видяхме всички на екрана от страна на чиновниците на КАТ в Столична дирекция на вътрешните работи, които са регистрирани. Второ - опит за изтриване на следите от осъщественото нарушаване. Поне такива са данните първоначално. Искам да направя такава спогодба посредством заличаване на записа от страна на самите чиновници, което се прави автоматизирано от механически средства на самата полицейска кола ", съобщи през вчерашния ден вътрешният министър Бойко Рашков.

Ще бъде осъществена инспекция на камерите в полицейските коли. Със заповед на Рашков върви цялостна инспекция на активността на "Охранителна полиция " на Областната дирекция и директния началник на двамата служители на реда. Потърпевшият Мухсин Казан ще се срещне и с представител на Министерство на вътрешните работи.

"До някаква степен това ме радва - гласът ни беше чут. Беше обърнато внимание на транспортния бранш. Надявам се, че това ще ни даде спомагателна отбрана и права, тъй като всеки ден от Турция в България влизат 1500 тира. И още толкоз пътуват назад. От психическа позиция малко се съсухрих, само че ще направя каквото е належащо ", сподели водачът.

На въпрос какво са му споделили неговите сътрудници след репортажа с случая, Мухсин Казан дава отговор: "Имаме Facebook страница и група на водачите на тирове. Ако би трябвало да бъда почтен, водачите от България ми оказаха голяма поддръжка. Благодарение на тях видеото с случая, снимано с камерата в моя тир, беше публикувано. Помогнаха ми извънредно доста и желая да им изкажа благодарности за това. Това е значимо за мен, тъй като по този начин си изкарвам прехраната от толкоз доста години по тези пътища. България и Турция имат обща граница. Ние сме съседи, споделяме си "комшу ". Именно затова се усещах спокоен на пътя тук, само че след тази преживелица, започнах да се опасявам. "

Всички вести от категория.
Вижте всички от Standartnews.com
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР