Вътрешният министър Валентин Радев заяви, че МВР ще направи предписание

...
Вътрешният министър Валентин Радев заяви, че МВР ще направи предписание
Коментари Харесай

МВР ще предостави статистика за опасни участъци от пътища, нуждаещи се от подобрения

Вътрешният министър Валентин Радев съобщи, че Министерство на вътрешните работи ще направи наставление за рискови сектори от пътища, какъвто е и този сектор, покрай Ловеч, и 66-ти км на автомагистрала „ Марица “, предава организация Фокус. Такива места има на 66-ти км на автомагистрала „ Марица “ и на други места, където се случват повече

„ Министерство на вътрешните работи ще даде на другите министерства статистиката. Там да бъдат направени усъвършенствания на пътищата “, съобщи Радев на брифинг след изключителната среща в Министерски съвет поради зачестилите произшествия в правата Ловеч-Ябланица.

„ Дали с релефна маркировка или с други неща. Дори в случай че би трябвало и препроектиране на пътищата, с цел да избегнем справедливи аргументи за пътно-транспортни катастрофи. Ако би трябвало да се създадат промени в законодателството “, уточни министърът.

„ Направени бяха промени в законодателството, чакаме усъвършенстване в края на годината. Промените в Закона за придвижване по пътищата и Закона за Министерство на вътрешните работи малко постепенно, само че да окажат своето въздействие това число да понижава, жертвите по пътищата да не са толкоз, да достигнем равнищата до 600, в случай че може и надолу “, добави той. „ До 2020 година би трябвало да стигнем до половината от смъртните случаи, да се изравним с числата от Европа “, посочи вътрешният министър. „ И министър председателят, и всички ние изричаме съболезнования на околните на всички, които починаха там “, съобщи Валентин Радев. „ С доста паника и угриженост говорихме и за следствията, за жертвите, за ранените, за икономическите последици. Говорихме и за ограниченията, които ще вземем във всички области “, изясни той. „ Всеки министър и основният секретар на Министерство на вътрешните работи рапортуваха какво може да се направи, по какъв начин може да продължи в добра посока работата на институциите, с цел да понижим натиска върху нарушителите, с цел да няма такива случаи “, сподели още вътрешният министър.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР