Вътрешният министър Валентин Радев ще пости в болницата 24-годишната полицайка,

...
Вътрешният министър Валентин Радев ще пости в болницата 24-годишната полицайка,
Коментари Харесай

След ранената полицайка: Радев готов дербитата Левски- ЦСКА да са извън София

Вътрешният министър Валентин Радев ще пости в болничното заведение 24-годишната полицайка, която беше ранена от бомбичка по време на мача Левски-ЦСКА.

Това разгласи той пред публицисти в Народното събрание, където беше, с цел да вземе присъединяване в днешния парламентарен надзор. " Оттук отивам да видя момичето. Вчера при нея беше основният секретар. Жандармерията ме чака. Искаме да й дадем кураж ", сподели Радев и акцентира, че положението й е нормализирано.

Той призна, че Министерство на вътрешните работи към момента не знае кой е хвърлил бомбичката. " Разпитваме всички, само че още не можем да намерим кой я е хвърлил ", изясни министърът и изясни, че се прави всичко допустимо, а служителите на реда са стимулирани да намерят " този, който си е разрешил да го направи ". 

" Сега несъмнено го е боязън да си признае. Мъжко е да отиде и да каже, че е той и да изясни дали е очаквал или не да има служители на реда зад стъклата ", разяснява Радев.

Министърът изясни, че МВР ще излезе с драстични ограничения против футболното безчинство. " Какво да създадем - да изнесем дербитата отвън столицата ли? Готов съм и на това ", сподели той.

Част от концепциите за стягане на ограниченията за сигурност са да се сложат скенери на стадионите и да се проверяват личните карти на почитателите. " Каквото ни предложат като ограничения - ще се съгласим.Очевидно има нещо, което би трябвало да създадем с пропускателния режим. Там охраняват други хора, ние сме външния периметър, в случай че нещо се случи ", добави Радев.

Той посочи и какви ограничения са били взети до момента - началният час на дербитата е бил изменен, с цел да са дербитата са в светлата част на деня.

Министър Радев изясни, че раненото момиче е служител на реда от половин година. Съпругът й също работел в системата на Министерство на вътрешните работи. " Не мога да мисля друго с изключение на, че са отдадени на тази специалност ", разяснява той.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР